Nespresso stelt recyclingprogramma open voor andere merken

Nespresso maakt het voor andere producenten van geportioneerde koffie mogelijk om deel te nemen aan zijn recyclingprogramma. Hiermee hoopt de koffieverkoper een wereldwijd recyclingsysteem voor aluminium koffiecapsules op te zetten.

Door andere producenten op te nemen in het recyclingprogramma wil Nespresso de toegankelijkheid en het gemak van het recyclen van koffiecapsules voor consumenten vergroten. De bedrijven die deelnemen worden betrokken bij het ontwikkelen van een financierings- en bestuursmodel. Er wordt daarbij samengewerkt om een breder gebruik van het systeem te stimuleren. “Door andere bedrijven uit te nodigen om hieraan deel te nemen, willen we een oplossing bieden voor de hele branche”, zegt ceo Jean-Marc Duvoisin van Nespresso.

In de meeste landen is het niet mogelijk om via het collectieve systeem kleine aluminium items zoals koffiecapsules te recyclen. Nespresso heeft daarom 28 jaar geleden een eigen recyclingprogramma opgezet, dat tegenwoordig beschikbaar is in 53 landen en meer dan honderdduizend inzamelpunten heeft. Tot nu toe was het programma exclusief beschikbaar voor klanten van Nespresso.

In Nederland heeft Nespresso een speciaal recyclingsysteem ontwikkeld in samenwerking met Remondis. Het aluminium wordt gerecycled en de koffieresten worden omgezet in biobrandstof en compost. Overal waar consumenten Nespresso-capsules ontvangen, kunnen zij die ook retourneren voor recycling. 


Changemakers in Retail op 23 mei
Changemakers in Retail is een event van RetailTrends over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan jouw bedrijf het verschil maken? Kom donderdag 23 mei 2019 naar de Metaal Kathedraal in Utrecht en ontmoet pioniers en krijg praktische handvatten voor nieuwe businessmodellen, innovatie en leiderschap. Maak nu gebruik van het early bird-aanbod, waarbij je twee tickets krijgt voor de prijs van één. Deze actie loopt nog tot en met 23 maart. Ga naar de website voor meer informatie en om je aan te melden: changemakersinretail.nl.

Reacties 15


mark van leeuwen 5 apr, 10:00

waar kan ik meer info vinden? oftewel doen er al anderen mee en wie zijn dat dan!


Anneke Plessius 21 okt, 17:18

Ook ik zoek naar info om gebruikte capsules die niet van Nespresso zijn, ergens in te leveren?


Renee Oudijk 20 nov, 11:57

Goede zet van Nespresso! Ik gebruik naast koffie cups van Nespresso ook andere merken. Ideaal als ik al mijn gebruikte cups ergens centraal in kan leveren. Ik hoor graag!


Theo Van Wegen 20 dec, 11:28

Goed plan. Wanneer kan ik cups van een ander merk inleveren?


T Hogen 28 dec, 12:36

Ook ik gebruik Nespresso cups en andere merken door elkaar. Ik heb begrepen dat ze allemaal in de zak van Nespresso kunnen


Esther Dekker 10 jan, 09:12

Hoe dan?


Janine Stipetic 31 jan, 09:41

Is het al mogelijk om aluminium koffiecups van diverse merken in te leveren voor recycling? En hoe dan?


Michèle Hanrath 1 mei, 13:57

Mag ik koffie kapsules van l’or en cafe royale inzamelen in de nespresso recycle zak? Mag ik ze aflaten bij mijn locale inzamel punt?


Leni gerbrands 18 mei, 17:31

ik ben ook erg beniewd of je de koffiecapsules op het afvalpunt kunt afgeven. De post pakketman die ik de zak capsules mee gaf (met fooi!) heeft de zak mooi bij het grof vuil gegooid. Gemaild naar Nespresso maar die reageren niet?


Jaap Odinot 26 mei, 21:17

Belachelijk deze manier van zogenaamd recyclen als je ze nergens kwijt kan.


V Langemaire 10 jun, 12:58

Op de website van Nespresso staat in FAQ als antwoord op "Kan ik ook capsules die niet van Nespresso zijn recyclen?" dat andere merken aluminium cups ook in de recycle zak mogen:
https://www.nespresso.com/nl/nl/service-customer-care


Jim Klinge 17 aug, 11:51

nespresso cups kan je in een zak inleveren bij een DHL punt in heel Nederland. Deze kunnen de zak gratis voor u opsturen. Geef wel graag even aan dat het om de cups gaat.


Martijn Afternoon 18 aug, 14:35

Ik breng ze liever bij de winkel (utrecht), voor mijn gevoel komt het dan wel terecht.


Aty Lont-Besseling 21 aug, 20:34

Hoe kom ik aan een zak waarin ik de cups moet afleveren bij DHL


Jeannette van Geuns 23 okt, 11:14

Hoe kom ik aan zak en welk adres? Waarom staat het niet bij supermarkten aangegeven hoe de cups te recyclen? Jeannette

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!