Nespresso stelt recyclingprogramma open voor andere merken

Nespresso stelt recyclingprogramma open voor andere merken

Nespresso maakt het voor andere producenten van geportioneerde koffie mogelijk om deel te nemen aan zijn recyclingprogramma. Hiermee hoopt de koffieverkoper een wereldwijd recyclingsysteem voor aluminium koffiecapsules op te zetten.

Door andere producenten op te nemen in het recyclingprogramma wil Nespresso de toegankelijkheid en het gemak van het recyclen van koffiecapsules voor consumenten vergroten. De bedrijven die deelnemen worden betrokken bij het ontwikkelen van een financierings- en bestuursmodel. Er wordt daarbij samengewerkt om een breder gebruik van het systeem te stimuleren. “Door andere bedrijven uit te nodigen om hieraan deel te nemen, willen we een oplossing bieden voor de hele branche”, zegt ceo Jean-Marc Duvoisin van Nespresso.

In de meeste landen is het niet mogelijk om via het collectieve systeem kleine aluminium items zoals koffiecapsules te recyclen. Nespresso heeft daarom 28 jaar geleden een eigen recyclingprogramma opgezet, dat tegenwoordig beschikbaar is in 53 landen en meer dan honderdduizend inzamelpunten heeft. Tot nu toe was het programma exclusief beschikbaar voor klanten van Nespresso.

In Nederland heeft Nespresso een speciaal recyclingsysteem ontwikkeld in samenwerking met Remondis. Het aluminium wordt gerecycled en de koffieresten worden omgezet in biobrandstof en compost. Overal waar consumenten Nespresso-capsules ontvangen, kunnen zij die ook retourneren voor recycling. 


Changemakers in Retail op 23 mei
Changemakers in Retail is een event van RetailTrends over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan jouw bedrijf het verschil maken? Kom donderdag 23 mei 2019 naar de Metaal Kathedraal in Utrecht en ontmoet pioniers en krijg praktische handvatten voor nieuwe businessmodellen, innovatie en leiderschap. Maak nu gebruik van het early bird-aanbod, waarbij je twee tickets krijgt voor de prijs van één. Deze actie loopt nog tot en met 23 maart. Ga naar de website voor meer informatie en om je aan te melden: changemakersinretail.nl.

Reacties

waar kan ik meer info vinden? oftewel doen er al anderen mee en wie zijn dat dan!

Geplaatst door mark van leeuwen op 5 april 2019 om 10:00

Ook ik zoek naar info om gebruikte capsules die niet van Nespresso zijn, ergens in te leveren?

Geplaatst door Anneke Plessius op 21 oktober 2019 om 17:18

Goede zet van Nespresso! Ik gebruik naast koffie cups van Nespresso ook andere merken. Ideaal als ik al mijn gebruikte cups ergens centraal in kan leveren. Ik hoor graag!

Geplaatst door Renee Oudijk op 20 november 2019 om 11:57

Goed plan. Wanneer kan ik cups van een ander merk inleveren?

Geplaatst door Theo Van Wegen op 20 december 2019 om 11:28

Ook ik gebruik Nespresso cups en andere merken door elkaar. Ik heb begrepen dat ze allemaal in de zak van Nespresso kunnen

Geplaatst door T Hogen op 28 december 2019 om 12:36

Hoe dan?

Geplaatst door Esther Dekker op 10 januari 2020 om 09:12

Is het al mogelijk om aluminium koffiecups van diverse merken in te leveren voor recycling? En hoe dan?

Geplaatst door Janine Stipetic op 31 januari 2020 om 09:41

Laatste nieuws

RetailTrends