Samsung opent eerste 'experience store' in Nederland

Samsung opent deze maand zijn eerste winkel in ons land. De winkel wordt gevestigd in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht en bezoekers kunnen hier onder meer terecht voor alle mobiele innovaties van het merk.

Het is vooral belangrijk dat mensen in de nieuwe winkel de producten van het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf kunnen uitproberen en voldoende informatie krijgen. “Als we dan ook nog spullen verkopen is dat een mooie bijkomstigheid”, vertelt Menno van de Berg, president van Samsung Benelux, aan het FD. Hij verwacht dat in elk geval in de regio Utrecht de verkopen van Samsung zullen toenemen.

Klanten kunnen in de winkel ook terecht voor reparatie. Als er van tevoren een afspraak is gemaakt, worden apparaten binnen een uur gerepareerd. Ook gaat Samsung workshops in het filiaal organiseren, bijvoorbeeld over het beveiligen van mobiele data of over het maken van professionele foto's met een smartphone.

Samsung opende vorige maand drie ‘experience stores’ in de Verenigde Staten. In Nederland had het merk nog geen permanente winkels, alleen een tijdelijke locatie op de P.C. Hooftstraat in Amsterdam en een pop-upstore op het station van Utrecht. De nieuwe Samsung-winkel is na Londen en Brussel de derde winkel in Europa. 

Reacties 2


Jannetje Vanachter 1 apr, 10:30

Ik dacht dat in het centrum van Eindhoven er ooit ook 1 zat, was die niet officieel van Samsung (niet die in de MediaMarkt)?


Seb Vettel 1 apr, 17:45

Die van Eindhoven was in samenwerking met ''the Phonehouse'', totaal 3 vestigingen samen met Amsterdam en Den Haag, echter ging Phonehouse failliet ergens in 2016, toen moesten de Samsung shops ook sluiten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!