Intergamma en grootste franchiser opnieuw voor de rechter

Intergamma en grootste franchiser opnieuw voor de rechter

Intergamma en Bourrelier Group treffen elkaar donderdag opnieuw voor de Ondernemingskamer. Dat blijkt uit de gepubliceerde agenda van het Amsterdamse gerechtshof, die werd opgemerkt door het FD.

Bourrelier heeft Intergamma voor de Ondernemingskamer gesleept om ‘een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken’ bij het bedrijf achter Gamma en Karwei af te dwingen. Ook wil de Franse franchisenemer dat Intergamma ‘bepaalde onmiddellijke voorzieningen’ treft. Beide partijen willen niet op de zaak reageren.

Intergamma en Bourrelier liggen al bijna twee jaar met elkaar overhoop. Aanleiding was het besluit van het bouwmarktconcern om het Ierse CRH, dat 156 bouwmarkten uitbaatte als franchiser, uit te kopen. De Fransen zijn het niet eens met de voorwaarden waaronder dat gebeurde, zoals dat van de andere franchisers een bijdrage wordt verlangd. De Ondernemingskamer gaf vorig jaar groen licht voor de deal.

Tussen beide partijen loopt ook nog een arbitragezaak over ruim honderd miljoen euro aan inkoopkortingen, die Intergamma ten onrechte niet met zijn franchisenemers zou delen. Dit geschil maakt donderdag geen deel uit van de zaak voor de Ondernemingskamer.

Na de uitkoop van CRH, is Bourrelier de grootste franchiser van Intergamma. De Fransen zijn goed voor zo’n 75 bouwmarkten van Gamma en Karwei in Nederland en België. In totaal zijn er 303 winkels in eigen land en 86 bij onze zuiderburen.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends