Oprichter Superdry weer terug in directie

Oprichter Superdry weer terug in directie

Julian Dunkerton, mede-oprichter van het Britse Superdry, is weer terug in het bestuur van het bedrijf. Dunkerton trad in 2014 af als ceo van het kledingmerk omdat hij het niet eens was met de bedrijfsstrategie van het merk.

In maart hebben Dunkerton en James Holder (ook een mede-oprichter van Superdry) een verzoek ingediend om Dunkerton terug te laten keren als topman bij het merk. Hierover werd op 11 maart door de directie gestemd. Dunkerton heeft met 51,15 procent van de stemmen zijn plek in de directie teruggekregen als interim chief executive officer. Peter Williams is met eenzelfde percentage van de stemmen aangenomen als bestuursvoorzitter.

De directie van Superdry heeft na de bijeenkomst laten weten dat voorzitter Peter Bamford en chief executive Euan Sutherland per direct hun ontslag hebben ingediend, samen met financieel directeur Ed Barker en Penny Hughes, hoofd salariëring. De overige bestuursleden blijven aan tot 1 juli. 

Dunkerton en Holder willen met Superdry terug naar de basis van het merk, om weer in te kunnen zetten op groei. Het huidige bestuur is juist voor een internationale, digitale merkstrategie, een strategie waar Dunkerton destijds tegen was. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!