Asics opent vlaggenschip in Rotterdam

Asics opent vlaggenschip in Rotterdam

Sportmerk Asics opent 6 juni op de Lijnbaan in Rotterdam zijn tweede winkel in Nederland. Klanten kunnen daar niet alleen terecht om producten te kopen, maar ook zelf sporten.

De winkel is uitgerust met een zogenaamde ‘sport community room’. Daar vinden uiteenlopende lessen plaats, van yoga tot een zelfverdedigingscursus. Sportinstructeurs kunnen er hun eigen sessies organiseren.

De flagshipstore is voorzien van verschillende digitale tools. Zo zijn er digitale schermen in de etalage en vinden klanten in de winkel digitale touchpoints die informatie over producten geven. Met behulp van een systeem voor voetanalyse is het bovendien mogelijk de best passende hardloopschoen uit te kiezen.

“Met onze nieuwe winkel zijn we er voor de lokale atleten, de startende hardloper, de tennisser, de sporter maar ook voor een paar sneakers kan je bij ons terecht”, zegt marketing director north Marc Dinsbach van Asics. Het winkelconcept is in ons land ook te vinden in Amsterdam. Verder zijn er vestigingen in steden als Tokio, Seoul, New York en Londen.

Plannen om een winkel in Rotterdam te openen zijn er al zeker twee jaar. Asics had toen recent zijn Amsterdamse vestiging in een nieuw jasje gestoken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!