Aantal retailfaillissementen vrijwel stabiel

Aantal retailfaillissementen vrijwel stabiel

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel is in maart uitgekomen op 27. Dat is er één meer dan de maand ervoor, blijkt uit cijfers van het CBS.

In vergelijking met maart vorig jaar gingen vier winkelbedrijven minder failliet. In de eerste drie maanden van dit jaar gingen 83 retailers failliet. Vorig jaar stond de teller na het eerste kwartaal op honderd faillissementen.

In maart werden drie winkels in voedingsmiddelen en twee supermarkten of warenhuizen failliet verklaard. Verder gingen twee huishoudzaken en een elektronicawinkel over de kop. 

De opvallendste faillissementen waren vorige maand die van Op=Op Voordeelshop en Coolcat. Ook de winkels van Fred de la Bretoniere werden in maart failliet verklaard. Voor Op=Op Voordeelshop en Fred de la Bretoniere is het tot een doorstart gekomen, terwijl de curator over de mogelijkheden voor Coolcat nog met partijen in gesprek is.


Op 14 mei organiseert RetailTrends in samenwerking met Vastgoedjournaal een Business Meeting waar de gevolgen van een faillissement voor de vastgoedeigenaar onder de loep worden genomen door verschillende experts. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Reacties

Tsja Stabiel, wat is stabiel en waar kijken we naar.. aantal bedrijven en het volume van die bedrijven en aantal winkels die daarmee gemoeit zijn. Any way bron CBS: 2018 3144 bedrijven of instellingen failliet 4,5% minder dan in 2017 kleine daling op voorgaande jaren met 2013 een peik van 8376 sts daarna 5 jaar afgenomen met totaal 62%. gaat samen met economische groei van de afgelopen 5 jaar. 2018 dus laagste % van de eeuw. Unquote : in bedrijven en instellingen nu de vraag wat betekend dit voor retail land waarbij gehele ketens omvallen met veel winkels en dus grote gevolgen.

Geplaatst door Bart Vellinga op 12 april 2019 om 14:28

Laatste nieuws

RetailTrends