Kwantum opent een van zijn grootste winkels

Kwantum opent volgende maand een tweede vestiging in Groningen. Het gaat om een vestiging van 2800 vierkante meter op winkelpark Sontplein.

Het nieuwe Kwantum-filiaal wordt een van de grootste van Nederland. De winkel wordt compleet anders dan de bestaande winkel in Groningen, die zich aan de andere kant van de stad bevindt. “Van vloer tot belichting, alles is anders”, vertelt algemeen directeur Rob Berns aan de Groningse nieuwssite Sikkom. Verder is het assortiment uitgebreider en kunnen klanten veel meer producten op maat laten maken in de winkel.

De nieuwe winkel bevindt zich op loopafstand van de Groningse binnenstad. Berns vertelde vorig jaar al aan RetailTrends binnensteden als een groeimarkt te zien. “Jongeren gaan niet meer naar de weidegebieden voor spullen.” De opening van stadswinkels zou een terugkeer betekenen voor Kwantum in het centrum. Zo’n tien jaar terug werd de laatste winkel in de binnenstad gesloten.

Kwantum heeft in totaal 113 winkels in Nederland en België. De woonwinkelketen was vorig jaar goed voor een winst van 13,8 miljoen euro.
 

Reacties 1


Ton Bos 15 apr, 10:31

Mooi te zien op welke wijze en in welk tempo dit bedrijf grondig is veranderd. Na een lange periode in Macintosh gelederen te hebben verkeerd, was dit bedrijf compleet ‘uitgewoond’. Nu is het een goed voorbeeld hoe een private equity eigenaar een bedrijf weer gezond kan maken. Ik hoop dat het nog te verschijnen onderzoeksverslag mbt het Macintosh faillissement voldoende (retail)lessen voor de toekomst bevat.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!