Perry en Aktiesport boeken eerste jaarwinst

Perry en Aktiesport hebben het afgelopen boekjaar, dat liep tot 2 februari, met een positief resultaat afgesloten. Dat laat eigenaar JD Sports weten bij de bekendmaking van zijn jaarresultaten.

Het is voor het eerst dat de Nederlandse sportwinkelketens onder hun Britse eigenaar een boekjaar met winst afsluiten. Het positieve resultaat is volgens JD Sports het gevolg van het terugdringen van het winkelbestand en het uitverkopen van oude voorraden. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat de formules over het eerste half jaar van 2018 winst hadden gemaakt.

JD Sports heeft het aantal winkels van Perry en Aktiesport teruggebracht van 250 tot ruim honderd. In het eerste boekjaar na de overname waren de ketens nog goed voor een verlies van ruim negen miljoen euro. De Britten zijn sinds 2016 eigenaar van de sportwinkelketens.

JD Sports zag zijn totale omzet in het afgelopen boekjaar met bijna de helft toenemen tot omgerekend 5,4 miljard euro. De winst kwam uit op bijna 306 miljoen euro, een groei van zo’n elf procent. Het concern was aan het eind van het afgelopen boekjaar goed voor 2167 winkels, 930 meer dan een jaar eerder, vooral dankzij de overname van The Finish Line.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!