Arket wil gebruikt textiel een tweede leven geven

Arket wil gebruikt textiel een tweede leven geven

Arket start eind deze maand met een recyclingprogramma in al haar winkels. Gebruikte kleding, schoenen en huishoudtextiel kunnen bij de Zweedse modeketen worden ingeleverd, waarop deze een nieuw leven krijgen.

De retailer heeft naar eigen zeggen een gezonde levensstijl en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met de recyclingservice wil Arket het recyclen van kleding en accessoires stimuleren om zo verspilling van textiel tegen te gaan. Alle ingeleverde producten worden, afhankelijk van de staat, verdeeld in drie categorieën: rewear, re-use of recycle. 

Arket is het achtste merk van H&M en richt zich op de dertigplusser. Vorig jaar opende in Amsterdam de eerste, en tevens laatste, winkel van de modeketen in Nederland. In tegenstelling tot de overige formules van H&M worden bij Arket naast eigen merken ook producten van andere merken verkocht, zoals Adidas en Nike. 


Changemakers in Retail op 23 mei
Changemakers in Retail is een event van RetailTrends over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan jouw bedrijf het verschil maken? Kom donderdag 23 mei 2019 naar de Metaal Kathedraal in Utrecht en ontmoet pioniers en krijg praktische handvatten voor nieuwe businessmodellen, innovatie en leiderschap. Ga naar de website voor meer informatie en om je aan te melden: changemakersinretail.nl.

Reacties

Ook bij & Other Stories verkoopt H&M merken als Adidas, Nike, Veja en Converse.

Geplaatst door PLATFORM Projects op 18 april 2019 om 11:16

Laatste nieuws

RetailTrends