Modemerk Twinlife voor de tweede keer failliet

Modemerk Twinlife voor de tweede keer failliet

Kledingmerk Twinlife is voor de tweede keer in twee jaar tijd failliet verklaard. Het label had al enige tijd te maken met tegenvallende verkopen, vertelt mede-eigenaar Dirk de Broekert aan RTL Z.

Twinlife werd in 1996 opgericht met voetbaltweeling Frank en Ronald de Boer als gezichten van het merk. In 2017 werd het merk al eens failliet verklaard, waarna de oude eigenaren een doorstart realiseerden. “Het was de bedoeling dat daarna op zijn minst break even zou worden gedraaid, maar in het najaar konden we zien dat we weer op een verlies afstevenden”, zegt De Broekert. Hij ging daarop op zoek naar een koper en was dichtbij een deal, maar twee weken geleden haakte die partij af.

De Broekert zegt zelf niet te mikken op een doorstart, maar hoopt wel dat andere partijen zich melden bij de curator om het merk voort te zetten. “Maar zo'n doorstart moet wel snel, want textiel is net zoals fruit, het is zeer bederfelijk."

Reacties 3


Reinder Koornstra 19 apr, 10:36

Een prachtige uitvinding, die doorstart!


Herman van Wissen 19 apr, 10:40

Maar wie betaald de rekening? Doorstart lijkt o een nieuw onderdeel van de marketingmix. Wanneer gaan leveranciers en vastgoedeigenaren kritischer worden?


Serge Van Der Poorten 19 apr, 12:28

Dat lijkt het nieuwe wondermiddel in Nederland. Een doorstart maken...hoe werkt dat eigenlijk ben je dan al je schulden kwijt?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!