IKEA wil ook een stadswinkel in Brussel

IKEA beraadt zich op uitrol van zijn stadswinkelconcept in meerdere Europese steden. Na de huidige testfase in vijf steden staat onder meer Brussel op de planning, zegt ceo Jesper Brodin tegen Trends-Tendances

Hoeveel stadwinkels IKEA uiteindelijk wil openen, kan Brodin niet zeggen. De kleinere winkels moeten klanten in binnensteden bedienen die de bestaande winkels nu niet altijd weten te vinden. “In steden als Brussel en Tokio hebben we een groot marktaandeel rond onze bestaande winkels, maar in de binnenstad zien we enkele grijze gebieden.”

IKEA test ook nog kleinere fysieke touchpoints waar klanten niets kunnen kopen, vertelt Brodin. Hij omschrijft die als ‘competentiecentra’ waar bezoekers hulp kunnen krijgen. Voor het afhalen van webwinkelbestellingen, zijn die punten niet bedoeld. “We hebben dat geprobeerd, maar merkten dat er maar weinig in de winkel werden afgeleverd”, zegt Brodin. Consumenten geven er volgens hem de voorkeur aan om producten thuisbezorgd te krijgen.

IKEA ontwikkelt naast zijn kleinere formaten nog steeds nieuwe grote woonwarenhuizen in de periferie, vertelt Brodin verder. In Nederland werd een streep gezet door plannen voor traditionele winkels in Leiderdorp en Zaandam.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!