Marskramer verkocht aan AKO-eigenaar

Marskramer verkocht aan AKO-eigenaar

Audax Groep neemt de winkels en groothandelsorganisatie van Marskramer over van Blokker Holding. In totaal gaan 92 Nederlandse winkels over naar de eigenaar van AKO en The Read Shop.

Naast de 44 winkels van Marskramer vallen 25 vestigingen van Prima, zeventien van Novy en zes van Toys2Play onder de transactie. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het personeel gaat mee naar de nieuwe eigenaar. De overname biedt volgens ceo Casper de Nooijer van Audax voordelen op het gebied van logistiek, distributie en inkoopkracht. “Met deze toevoeging verdichten we ons retailnetwerk en ontsluiten bovendien de productcategorieën speelgoed en huishoudelijke artikelen voor onze huidige zevenhonderd verkooppunten.”

Naast de winkels valt onder Marskramer een groothandelsorganisatie die huishoudartikelen levert aan circa 150 zelfstandige winkeliers in dorpen en wijken. Door de verkoop krijgt Marskramer weer volop de kans om verder te groeien binnen ‘een gezond familiebedrijf’, reageert ceo Michiel Witteveen van Blokker Holding. “Met de verkoop van Marskramer - ‘het kleine zusje van Blokker’ - kunnen wij ons focussen op Blokker en Big Bazar.”

The Read Shop, sinds vorig jaar onderdeel van Audax, werkt al langer samen met Marskramer. De boekwinkelketen heeft verschillende combinatiewinkels met huishoudformule Prima. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!