Operationele winst Primark plust met 25 procent

Operationele winst Primark plust met 25 procent

De operationele winst van Primark is in het eerste half jaar van het boekjaar met 25 procent gestegen. Deze winst kwam uit op een bedrag van 426 miljoen pond, omgerekend ruim 493 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die moederbedrijf Associated British Foods heeft gepubliceerd.

De omzet van de retailer steeg met 4,4 procent naar 3,63 miljard pond, wat neerkomt op 4,18 miljard euro. De like-for-like omzet liep juist met anderhalf procent terug. In het Verenigd Koninkrijk steeg de omzet met 2,3 procent. In heel Europa was een stijging van 5,3 procent te zien. 

De like-for-like omzet daalde met ruim drie procent, dat met name is te wijten aan een dalende omzet in Duitsland. De kledingketen zegt voorbereidingen te treffen om de verkoopruimte in een aantal Duitse filialen terug te dringen om zo de kosten te drukken. In Spanje, Frankrijk, Italië en België was wel sprake van groei. 

Primark laat weten in het volgende boekjaar bijna een miljoen vierkante meter aan winkelruimte te willen toevoegen. Deze maand opende de modeketen zijn grootste filiaal in Birmingham en verder zijn er onlangs filialen geopend in onder meer Brussel en Bordeaux. Voor volgende maand staat de vestiging in het Utrechtse Hoog Catharijne gepland. Ook zijn er plannen voor nieuwe filialen in Duitsland en Slovenië.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends