De Bijenkorf sluit cao af zonder FNV

De Bijenkorf heeft met vakbond CNV overeenstemming bereikt over een nieuwe cao. Iedere medewerker krijgt hierin een salarisverhoging variërend van 1,5 tot 5,5 procent.

De nieuwe cao beoogt volgens de warenhuisketen ‘duurzame groei voor alle bedrijfsonderdelen’ en is gelet op het totale voorwaardenpakket beter dan de algemene cao voor non-foodretail. FNV heeft zijn handtekening niet gezet onder de nieuwe afspraken, maar blijft volgens de Bijenkorf welkom aan de onderhandelingstafel bij een volgende cao.

De Bijenkorf ligt al enige tijd overhoop met de FNV. De vakbond voerde verschillende acties uit, waaronder vorige maand nog de ‘dwaze zaterdag’-actie. FNV wilde een loonsverhoging van 3,5 procent voor iedereen. De Bijenkorf koos echter voor een variabele verhoging, gebaseerd op een beoordelingssysteem.

Reacties 1


James Cooper 29 apr, 11:12

Jammer dat een luxe warenhuis als de Bijenkorf niet beknibbeld op de uitstraling van de winkels maar wel steeds weer op haar personeel. De lat licht enorm hoog voor het personeel, er wordt veel verwacht, maar beoordelingen zijn zelden dermate dat men ook in aanmerking komt voor een loonsverhoging. Het beoordeling systeem werkt alleen in het voordeel van de Bijenkorf zelf, triest!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!