'Franchisers slepen Intertoys voor de rechter'

'Franchisers slepen Intertoys voor de rechter'

Een groep franchisenemers van Intertoys stapt naar de rechter vanwege het nieuwe contract dat hun is aangeboden. Zij noemen die ‘slecht, onevenwichtig en in strijd met eerder gemaakte basisafspraken’, blijkt uit correspondentie die in handen is van het FD.

Het zou gaan om een groep van zo’n twintig franchisenemer die zeer negatief zijn over het aangeboden contract. Zo is het onduidelijk of zij meeprofiteren van kortingen die Intertoys bedingt. Ook afspraken over verkopen via de webshop ontbreken. Toch voelen de ondernemers zich gedwongen om de afspraken te tekenen, omdat ze anders binnenkort volledig van Intertoys worden afgesloten. Met een kort geding willen ze onder meer afsluiting van het IT-systeem, dat ze nodig hebben voor voorraadbeheer, voorkomen.

Intertoys laat via een woordvoerder weten het contract wel redelijk te vinden en benadrukt dat zo’n twee derde van de honderd franchisers al heeft getekend. “Het zijn vrije ondernemers.” Ook het bestuur van de franchisevereniging stemde in met de nieuwe overeenkomst. Volgens voorzitter Martijn Wolswijk gaat het om een klein groepje ondernemers dat niet achter ‘het nieuwe Intertoys staat’.

Intertoys maakte vorige week al bekend de eerste dertig ondernemers te hebben gestrikt voor de nieuwe afspraken. Begin deze maand werd al duidelijk dat een groep ontevreden franchisenemers overweegt op te stappen bij de formule en een eigen keten in de markt te zetten.
 

Reacties 1


Pascal Declercq 30 apr, 15:18

Aan de betrokken InterToys franchisers: misschien kan ik u helpen met IT mocht u niet tot een akkoord komen met het moederhuis. Heb heel ruime ervaring in reail-IT in een ander oud dochter bedrijf van de de vorige moederholding van Intertoys (rara ...)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!