Miss Etam boekt meer winst bij minder omzet

Miss Etam boekt meer winst bij minder omzet

Modeconcern FNG heeft vorig jaar afgesloten met een omzet van 511,8 miljoen euro. Dat betekent een stijging van zo’n zes procent ten opzichte van 2017.

Het is voor het eerst dat het bedrijf achter onder meer Miss Etam en Claudia Sträter meer dan een half miljard euro omzet boekt. FNG zag vooral zijn Belgische keten Brantano sterk groeien, met 20,6 procent tot 151,9 procent. Miss Etam zag zijn omzet juist licht teruglopen tot 99,3 miljoen euro. Daarmee draagt de Nederlandse kledingketen voor 19,4 procent bij aan de totale omzet.

Het operationeel resultaat voor belastingen (ebitda) van Miss Etam kwam uit op 4,9 miljoen euro, een toename van 9,6 procent. Voor het totale bedrijf kwam dit uit op 54,9 miljoen, tegenover 37,9 miljoen in 2017. De nettowinst van FNG bedroeg 11,5 miljoen euro, een groei van bijna zestig procent, toen onderaan de streep 7,3 miljoen euro overbleef.

FNG kan volgens ceo Dieter Penninckx terug kijken op een ‘sterke prestatie’. Het concern focust zich dit jaar op de verdere uitbouw van zijn ‘local heroes’ Miss Etam en Brantano. Daarnaast investeert het bedrijf in zijn digitale activiteiten en wordt gekeken naar nieuwe overnames.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends