Omzet van Esprit daalt minder hard

Omzet van Esprit daalt minder hard

Esprit heeft 11,6 procent minder omzet gedraaid in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar ten opzichte van vorig jaar. De cijfers zijn negatief, maar de daling lijkt af te nemen. Dat blijkt uit het kwartaalverslag van de modeketen. De afname in daling is het resultaat van de herstructurering waar Esprit sinds vorig jaar mee bezig is.

Waar Esprit in het eerste kwartaal van dit boekjaar nog een omzetdaling had van 16,2 procent, was dat in het tweede kwartaal nog maar 12,5 procent in vergelijking met 2018. Afgelopen kwartaal was de daling 11,6 procent ten opzichte van vorig jaar. De verbetering is vooral te danken aan de Duitse markt, waar het grootste gedeelte van de omzet vandaan komt. 

Esprit behaalde in het afgelopen kwartaal een omzet van 3,157 miljard Hong Kong Dollar, omgerekend 358 miljoen euro. Daarvan was vijftig procent afkomstig van de Duitse markt, veertig procent uit de overige Europese landen en het overige gedeelte uit Azië.

Verder is opvallend dat de verkopen in de fysieke winkels minder hard dalen. Waar er in het eerste kwartaal nog een daling was van 14,1 procent, is dat in het tweede kwartaal gereduceerd tot 4,9 procent en afgelopen kwartaal beperkte de daling zich tot 2,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarentegen is er een verdere daling in de webshopverkoop te zien, van 14,9 procent in het eerste kwartaal, naar 5,5 procent in het tweede kwartaal en 7,9 procent in het laatste kwartaal als je de cijfers vergelijkt met die van 2018. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!