Rotterdam wil ruimere openingstijden op zondag

In de gemeente Rotterdam wordt gestemd over bredere openingstijden voor winkels op zondag. Het verruimen van de winkeltijden moet kansen bieden voor winkeliers net buiten het centrum om te concurreren met grotere partijen in het centrum.

Nu is het zo dat winkels in Rotterdam op zon- en feestdagen van twaalf uur ’s middags tot tien uur ’s avonds geopend mogen zijn. Met de nieuwe winkeltijden uit het voorstel zouden winkeliers hun deuren van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds mogen openen. Het voorstel is afkomstig van de partijen DENK, D66, Leefbaar Rotterdam en SP, dat werd ingediend op 18 oktober.  

De nieuwe winkeltijden zouden niet alleen gelden voor de winkels in Rotterdam, ook winkeliers in Hoek van Holland worden in het voorstel meegenomen. Nu mogen alleen winkels grenzend aan de strandboulevard geopend zijn op zondagochtend. Als het voorstel wordt geaccepteerd mogen alle winkeliers ’s ochtends hun deuren openen. De gemeente stemt op 16 mei over het voorstel. 

Reacties 2


T D 1 mei, 18:56

De gemeente Rotterdam moet gelijk de rommelmarkten verruimen van de zaterdagen en de zondagen! Dit genereerd zeer veel traffic voor de ondernemers in Rotterdam!


ikke weet het 2 mei, 10:48

Gewoon 24/7 open, dan zijn die managers van het gezeik af met openingstijden, alleen dan moeten zijn er wel zelf gaan staan als het personeel niet kan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!