Doek valt voor Via Mio

Via Mio is woensdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Daarmee valt ook het doek voor de eigen merken Moscow en Rue Honoré. Vorige week vroeg de Leidse winkelketen het faillissement bij de rechtbank aan.

Via Mio heeft zes winkels in ons land, onder meer in Leiden, Hilversum en Lisse. De webwinkel was eerder nog geopend maar inmiddels staat er dat deze ‘wegens omstandigheden gesloten’ is. Het bijbehorende restaurant van de winkelketen, Moscow at Sea, werd vorige week per direct gesloten. Door het faillissement verliezen tientallen medewerkers hun baan.

De kledingketen werd opgericht door Ron van der Wild.  Hij opende twee jaar geleden zijn flagshipstore in de Catharinasteeg in Leiden. Toen ging het gerucht dat hij daarvan af had willen zien. Van der Wild bevestigt dat gerucht tegenover Sleutelstad. “Het heeft vier jaar langer geduurd voordat de steeg klaar was. Ondertussen zag ik de markt veranderen en vroeg ik me af hoe ik 1800 vierkante meter zou kunnen vullen met kleding”, vertelt Van der Wild.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!