Bol.com scherper op producten van partners

Bol.com scherper op producten van partners

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is een samenwerking aangegaan met bol.com. De twee partijen willen de verkoop van artikelen die niet voldoen aan de wetgeving tegengaan op de digitale marktplaats van de etailer. 

Webshops en particulieren hebben op bol.com de mogelijkheid om hun producten te verkopen. De afspraken die met de NVWA gemaakt zijn richten zich onder meer op speelgoed, huishoudapparaten en cosmetica die door die partijen op de marktplaats worden verkocht. Producten van bol.com zelf vallen buiten de afspraak. 

Ook voordat deze afspraak gemaakt werd had de NVWA geregeld contact met bol.com over verboden artikelen of artikelen die onveilig zouden zijn voor de consument. Op de website van bol.com staan de regels die gelden voor gebruiker svna de marktplaats, het toezicht van de NVWA en de risicovolle artikelen vermeld. Eerder al maakte de NVWA een soortgelijke afspraak met Marktplaats. 
 

Reacties

Over risicovolle artikelen gesproken:
Laten ze eerst eens wat doen aan al die chinese webshops die zich op Nederland richten en aan geen enkele eis hoeven te voldoen.

Geplaatst door John Eves op 3 mei 2019 om 14:32

Laatste nieuws









RetailTrends