Geen papieren catalogus meer bij H&M

Geen papieren catalogus meer bij H&M

H&M stopt met de productie van zijn papieren catalogus. Volgens het modebedrijf is de catalogus niet meer relevant voor de huidige consument en H&M ziet het als een manier om zijn ecologische voetafdruk te reduceren. De laatste catalogus is eind april verschenen. 

Het bedrijf publiceerde de catalogus al sinds 1980 en brengt deze in zes landen uit. De verschuiving bij de consument van winkelen uit een catalogus naar winkelen online is de grootste beweegreden geweest voor H&M om te stoppen met de catalogus. H&M gelooft dat zijn andere kanalen de klant voldoende inspireren en dat die kanalen, zoals de website, relevanter zijn voor de huidige consument. 

Het is niet de eerste stap die H&M zet op het gebied van verduurzaming. Eerder al gaf het modebedrijf aan tweedehands en vintage te gaan verkopen en het heeft het plan om honderd procent duurzaam te zijn in 2030. 
 

Reacties 1


Eduard Plate 6 mei, 10:43

Benieuwd naar de effecten op winkelbezoek en bestellingen! In de customerjourney zien we dat bepaalde consumenten groepen bij sommige typen winkels (IKEA) extra responderen indien gesteund door catalogus.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!