Coolcat verdwijnt uit de winkelstraat

Coolcat verdwijnt uit de winkelstraat

De winkels van kledingketen Coolcat gaan alsnog op slot. Eigenaar Retail Beheer wil alleen de webshop voortzetten, onder de naam Coolcat Junior.

In de nieuwe webshop zal alleen kinderkleding worden verkocht, omdat die online goed liep. De komende tijd wordt substantieel geïnvesteerd in de onlineactiviteiten in zowel Nederland als over de grens. Daarnaast wordt gekeken of in een deel van de fysieke winkels een nieuwe keten kan worden gestart. De werktitel van die formule is Soho, maar over wat het aanbod daarvan wordt is nog niets duidelijk. Soho is een voormalig merk van V&D en sinds twee jaar in handen van Coolcat-eigenaar Roland Kahn.

Coolcat werd in maart failliet verklaard en vorige maand overgenomen door Retail Beheer, de bv achter zusterketen America Today. De formule bleef daarmee in handen van de familie Kahn. Ondanks vele reorganisaties en herstelmaatregelen, bleven de fysieke winkels de bedrijfsresultaten volgens directeur Jaco Scheffers negatief beïnvloeden.
 

Reacties

Hoe krijgt de heer Kahn het toch weer voor elkaar. Hij laat z'n winkelketens na een slecht seizoen steeds weer failliet gaan, neemt ze voor een prikkie zonder schulden en personeel in een andere BV weer over en gaat vrolijk weer verder onder een nieuwe naam. De familie Kahn blijft ondertussen op hun miljoenen zitten en banken en personeel hebben het nakijken.

Geplaatst door James Cooper op 9 mei 2019 om 11:25

mee eens !! voor een appel en een ei weer overnemen, leveranciers kunnen fluiten naar hun euro's ... dat kan hier allemaal !! ik zeg boycotten ...los van het feit dat alleen online niet gaat lukken, smet op dat label ...kansloos !

Geplaatst door John Sluijter op 9 mei 2019 om 12:24

Ja als je weet hoe het moet en de lef hebt dan kun je alles besodemieteren, zo zijn er veel voorbeelden.

Bliek Toys is er ook zo een , iedereen te pakken en begint weer gewoon opnieuw alsof er niks aan de hand is.

Ik vraag mij weleens af hoe trappen mensen er iedere keer weer in ???

Geplaatst door ikke weet het op 9 mei 2019 om 13:28

Er zijn zelfs bedrijven die hiervan bestaan, beloven mooie zaken, herstructurering etc, en vervolgens is het puur uitverkopen en geld opstrijken, CURATORS, Let op met wie je zaken doet!!
Kijk naar wat men eerder heeft gepresteerd!

Geplaatst door Jan de Reus op 9 mei 2019 om 14:19

Laatste nieuws

RetailTrends