Aantal retailfaillissementen stevig in de lift

Aantal retailfaillissementen stevig in de lift

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag vorige maand op veertig. Dat zijn er dertien meer dan een maand eerder, blijkt uit cijfers van het CBS.

Het aantal faillissementen in de retail is sinds oktober niet meer zo hoog geweest. Ten opzichte van april vorig jaar gingen er achttien retailers meer failliet. Er gingen onder meer zes voedingswinkels, zes huishoudzaken en zes winkels in recreatieartikelen failliet. Verder werd een elektronicaretailer en een supermarkt of warenhuis failliet verklaard. 

Door de relatief vele faillissementen vorige maand, staat de teller in 2019 nu hoger dan over de eerste vier maanden van 2018. Tot en met april gingen dit jaar 123 winkelbedrijven failliet, eentje meer dan in de eerste vier maanden van vorig jaar.

Sissy-Boy is de grootste retailer die vorige maand failliet werd verklaard. De modeketen maakte vrijwel direct een doorstart onder de vleugels van Sacha. Verder vroeg Via Mio vorige maand faillissement aan, maar de uitspraak van het bankroet volgde pas op de eerste dag van mei.


Op 14 mei organiseert RetailTrends in samenwerking met Vastgoedjournaal een Business Meeting waar de gevolgen van een faillissement voor de vastgoedeigenaar onder de loep worden genomen door verschillende experts. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends