Het beste van RetailTrends: week 19

Het beste van RetailTrends: week 19

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Dit is volgens Profuomo de sleutel tot succes voor de toekomst
Profuomo groeide de afgelopen dertig jaar uit tot een belangrijke speler binnen de formele mannenmode. Hoe zorg je ervoor dat je dertig jaar lang relevant blijft? Wat doe je met thema’s als duurzaamheid en klantbeleving? En misschien nog wel het belangrijkst: hoe zorg je dat je overeind blijft staan in een tijd waar veel retailers en merken omvallen?

Waarom de rol van Game Mania nog niet uitgespeeld is
De gamingmarkt groeit rap, maar digitaliseert misschien nog wel sneller. Wat betekent dat voor een fysieke spellenverkoper als Game Mania? Bijvoorbeeld minder, maar betere winkels, vertelt ceo Kris Lenaerts. “Ik sluit liever een filiaal te vroeg dan te laat.”

Dit is IKEA's eerste volwaardige stadswinkel
IKEA heeft maandag in Parijs zijn eerste volwaardige stadswinkel geopend. Als het concept aanslaat, wil het Zweedse woonwarenhuis meer van dit soort winkels in wereldsteden.

Bij Ecover is duurzaamheid nooit klaar
Voor het compleet vernieuwen van een bestaand productiesysteem heb je een lange adem nodig. Daar weet Ecover alles van. Het bedrijf produceert al veertig jaar biologische wasmiddelen en groeit pas de afgelopen jaren echt hard. “Het kan zijn dat we de tijdgeest meehebben”, vertelt Tom Domen, hoofd lange termijn innovatie. Op het evenement Changemakers in Retail vertelt hij meer over wat er bij komt kijken als je een duurzaam wasmiddel op de markt zet.

Perfumarie: een parfumerie, maar dan anders
In het Westen zijn we vergeten hoe we kunnen afgaan op onze zintuigen. Daarom laat Perfumarie klanten in zijn 'unbranded space' kennismaken met verschillende geuren, zonder de ruis van kekke verpakkingen, gelikte marketingcampagnes en associaties bij een bepaald merk. Oprichter Mindy Yang wil met haar holistische platform de parfumindustrie van binnenuit verbeteren

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!