Boete van 350.000 euro voor Seats and Sofas blijft staan

De boete van 350 duizend euro voor Seats and Sofas is terecht, zegt de rechtbank in Rotterdam. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beboette de meubelketen onder meer vanwege nepkortingen. 

Seats and Sofas pakte tussen januari 2016 en maart 2017 in folders uit met aanbiedingen als 'discount tot 60%' , 'megasale' en 'leegverkoop'. Maar er was helemaal geen prijsvoordeel, concludeerde de ACM. De meubels waren nooit aangeboden voor de oude prijs die werd genoemd. Verder waren de prijskaartjes op de meubels niet in orde, zodat klanten er alleen met hulp van een verkoper achter konden komen hoeveel iets kostte.  

Seats and Sofas vindt het onderzoek onrechtmatig, omdat er gebruik is gemaakt van zogenoemde mystery shoppers. De overtredingen zijn volgens de meubelketen niet komen vast te staan en de boeteoplegging zou onevenredig zijn. De rechters zeggen dat de ACM bevoegd is om het onderzoek op deze manier te doen en is ervan overtuigd dat klanten zijn misleid. Ze vinden de hoogte van de boete ook evenredig.

Reacties 8


Jeroen Ham 27 mei, 10:48

Eindelijk een controlerende instantie die er doorheen prikt. Continue lokkertjes met fake afprijzingen en fictieve Voor-prijzen. Of korting op een bepaalde incourante stof en opstelling.


Mattheus Vinkesteyn 27 mei, 11:03

Los van mijn mening over dit soort winkels... helemaal goed dat men voor dit soort acties wordt aangepakt. Tegelijkertijd ook wel eens prettig wanneer consumenten zelf ook wakker worden en niet klakkeloos in dit soort nonsens geloven. Van € 299,00 voor maar € 149,00.... Waar komt die € 299,00 vandaan?? NERGENS!!!! WAKE UP AND SMELL THE SHIT!!


Peter Ter Hark 27 mei, 12:48

Heel goed dat deze oplichters worden aangepakt. In mijn geval gaven ze opdracht voor onderzoek en betalen dat vervolgens niet met een rotsmoes. Boeven dus!


Patrick van Tilburg 27 mei, 16:58

Een keer in de winkel geweest in Oosterhout (NB). De opdringerigheid van de verkoper was voor ons reden om meteen rechtsomkeer te maken.
Men zou veel vaker mysteryshoppers in moeten zetten. Dat is pas een goede zaak.


Leon Dorsey 27 mei, 16:58

Complete meubel mafia, zelfs wereld wijd! Deze keten moet gestopt worden.
De verkpoer lopen met je mee naar buiten om toch nog een deal te maken, echt oplichters boeven!!!


Jan De Reus 27 mei, 19:02

Vreselijke kwaliteit, verkleuring, abnormale slijtage, kleurverschil bij levering, en dan nog dien alsof het extra goedkoop is. Dank u.


Arie F 30 mei, 13:53

Wij zitten al meer dan 15 jaar op een prima leren bank van S&S dus kwaliteit hoeft geen probleem te zijn, agressieve verkopers? je hebt toch zelf ook een mond? stuur ze weg, en zeg dat je ze wel roept als je ze nodig hebt! en wat betreft die krokodille tranen rond de nep korting, wat een flauwe kul, dit is een tactiek die bij elke retailer gebeurt, dat is het gevolg van onze goed gelovigheid en zuinigheid, wij nederlanders kicken nu eenmaal op korting en gratis, en willen graag bedonderd worden! of je nu bij de supermarkt, de drogist of de garage komt, het is allemaal één pot nat, dus moet je als klant net iets slimmer zijn. want wat voor seats &Sofa's geldt, geldt ook voor brugmankeukens en afgeleiden als Keukenconcurrent, mandemakerskeukens enz, dus..... wees wijzer, laat je niet iets aanpraten aan korting of iets dergelijks maar maak zelf een verstandige keuze en bied dan wat je geven wilt!


Arie G 21 dec, 05:55

Arie F werkt bij Seats and Sofa’s. Onmiskenbaar

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!