Nespresso: 'Te weinig cupjes worden gerecycled'

Slechts 24 procent van de verkochte Nespresso-capsules in Nederland wordt gerecycled. Dat vindt het koffiebedrijf te weinig, meldt het FD. Daarom overweegt Nespresso om samen te werken met andere partijen die aluminium koffiecupjes produceren.

Een van die partijen is Douwe Egberts. Nespresso is momenteel met het koffiemerk in gesprek. “Wij willen een oplossing bieden en toewerken naar een wereldwijd recyclingsysteem voor aluminium koffiecapsules”, vertelt een woordvoerder van Nespresso. Nespresso hoopt dat andere koffieaanbieders ook hun capsules gaan recyclen of dat er samen gewerkt kan worden aan een recycle-lijn.

Nespresso is nu nog het enige koffiemerk dat zijn aluminium cupjes inzamelt en laat recyclen. Jaarlijks investeert het bedrijf in Nederland meer dan een miljoen euro in recycling. Het geld gaat onder meer naar het verwerken van de capsules en de communicatie naar de klant.

Reacties 36


Mike Slagboom 27 mei, 11:07

Refillable capsule voor je Nespresso systeem. 99% minder afval, goedkoper en jouw espresso.

www.Bluecup.nl


Seb Seb 27 mei, 15:10

Het is nochtans heel simpel op te lossen door Nespresso: Beloon je klanten die de capsules terugsturen en inleveren. Nespresso verdient namelijk ook geld aan het terugkerende aluminium en koffiedik.


Laurens Maas 28 mei, 06:36

Ik heb het geprobeerd, alleen drinken wij zo weinig koffie dat het in de zak begint te schimmelen voordat deze vol is


Johan Breidenbach 28 mei, 11:33

De bezorgers zitten niet te wachten op retour cups.


Wendy Muijs 28 mei, 15:21

Ik recycle , ik geef ze door aan mensen die ze uitspoelen en er dan creatief mee om gaan, hangers voor kettingen of theelichtjes


Monique Monique 28 mei, 18:49

Statiegeld, korting op volgende bestelling, gratis staafje koffie. Oftewel, zie reactie Seb.


Lenneke Brobbel 28 mei, 22:47

Sommige bezorgers weigeren ze zelfs om ze mee te nemen ,hoe jammer is dit .


G. Klevringa 11 aug, 14:28

Koop de Nescafe-coffeecups gewoon in de winkel, maar vindt geen adres waar ik de cups kan inleveren.


Karin K 14 aug, 10:30

Inleveren kan bij elk DHL servicepunt/
afhaalpunt.


Margreet De Pater 19 okt, 15:04

Heel veel DHL afhaalpunten accepteren de cups niet meer


Elsbeth Dekker 14 nov, 22:25

de bezorgers weigeren vaak om ze mee te nemen, helaas


Marijke Stam 27 nov, 09:23

Vind het erg dat wij met deze cups weer voor veel extra vervuiling zorgen, dus waar kan ik ze inleveren?
Postcode 5944 CK


Fam Rend 15 dec, 13:21

Nespresso heeft een gratis recyclezak voor de cups, dus meebestellen, deze zak kun je gratis met alle pakketbezorgers mee terug geven of inleveren op de pakket ophaalpunten


B Bloemen 17 dec, 11:30

Ik koop de nespresso cups bij de Jumbo. Heb ook geen recyclezak voor de cups bij aankoop in de supermarkt.
Helaas kan ik ze daar niet terugbrengen.
7025 ET waar kan ik ze kwijt? Anders verdwijnen ze bij het restafval.


Jeroen Gerrits 26 dec, 19:38

logisch want het wordt heel moeilijk gemaakt ze in te leveren. als je besteld krijg je niet automatisch een recycle zak erbij en als je het zelf goed verpakt in plastic zak afgesloten wordt het geweigerd door het ophaalpunt. als je een zak wilt bestellen kan dat alleen als je nieuwe cups besteld. Ik heb ze dus laatst ook in de vuilnisbak moeten gooien omdat ik ze nergens kon inleveren. slecht beleid. doe een paar gratis terugbrengzakken als er wat besteld wordt Nescafe dan is het hele probleem grotendeels opgelost.


Hans Greve 2 feb, 16:30

We doen al jaren moeite om de cups in te leveren, maar ze worden eenvoudig weg niet meegenomen door de medewerkers van PostNL. Ze weten nergens van. Klagen bij Nespresso helpt ook niet. Steevast wordt geantwoord dat PostNL ze mee moet nemen omdat er een contract mee is. Ik zou daar een klacht in moeten dienen. De wereld op zijn kop. Als Nespresso serieus is, regelen ze dit.


Johannes Hamm 28 feb, 19:47

Het zou toch ook gewoon bij de oud ijzer boer mogelijk moeten zijn.


Vera Geurts 25 mrt, 20:59

Ik koop Douwe Egberts cups omdat die beter bij mijn budget passen. Loop wel een Nespresso zaak binnen om de gebruikte cups daar in een Nespressozak te dumpen en een nieuwe zak mee te nemen. Kan het niet over mijn hart krijgen om ze gewoon bij het afval te dumpen. Maar als het niet druk is in de zaak loop ik door, want ik voel me wel een beetje een fraudeur. Nu de Nespressowinkel gesloten is vanwege de coronacrisis, heb ik toch maar een kleine percolator gekocht voor vers gemalen koffie.
Als ik DE-cups gewoon in mocht leveren bij Nespresso zou ik dat blijven doen. Ze maken er o.a. mooie fietsen van 👍.


R.M.J. Crom-Vriens 30 apr, 12:32

Ook hier nam de bezorger mijn zakken cups niet meer terug.
Het zou fijn zijn als je ze zou kunnen inleveren bij je supermarkt. In gesloten plastic verpakking.
Bv hersluitbare dv zak.
In plastic


Geert Zaadhof 30 apr, 22:44

Vandaag was het weer raak. Ondanks dat in de bezorg mail van DHL staat dat je recyclecups mee kan geven , weigert de bezorger dit. Na veel gezeik neemt hij ze uiteindelijk mee. Is niet de eerste keer en het begint knap irritant te worden. Klacht weer ingediend bij DHL en weer bij Nespresso. Die zullen wel weer naar DHL wijzen. Verantwoording nemen is ook een kunst.


Rob v Koppen 16 mei, 15:54

Ik zou graag een inzamel punt woren van nespresso cups, is dat ook mogelijk ? ik gebruik zelf al veel cups maar net te weinig voor een container wellicht kan het op deze manier. Wat zijn de opties


Leni gerbrands 18 mei, 17:36

Waarom reageert Nespresso hier toch niet op. !! Net doen of ze milieuvriendelijk zijn. Ha ha geloof jij het!


P.A. Brouwer 10 jun, 13:07

Nespresso koffie is lekker , maar een grote minpunt is dat je recylecups nergens kwijt kan want volgen Nespresso doen ze daar aan recycling alleen de cups kan je niet kwijt dus Nespresso doe daar eens wat aan!!! en laat niet de consument hiervan de duppie van worden!!!want die willen wel !!!


G Sprang 21 jul, 12:29

Bij de supermarkten verplicht een afvalbak voor nespresso cups laten neerzetten.


Ingrid Brouwer 16 aug, 11:52

Ik overweeg een Nespresso koffie apparaat aan te schaffen, maar als ik de cups niet op fatsoenlijke manier kwijt kan, dan wordt het toch weer een Senseo.


Maxime Ceragioli 9 sep, 16:30

ik geef steeds mijn capsules terug mee aan de leveringsdienst DPD perfect service en steeds zeer beleefd.
Niet te spreken over post NL bestuurders die alle mogelijke verkeersregels aan hun laarzen lappen


Rima Maalcke 17 sep, 20:30

Wat misplaatst dat de cups alléén maar in een zak kunnen worden afgegeven, als je die bij Nespresso besteld, in combinatie met een koffieorder van tenminste 40 € of 100 cups. waar gaat het nu eigenlijk om: nóg méér winst of het milieu??? We zijn écht niet dom. Al vaste afnemer, dus gewoon gratis toesturen, Nespresso leverancier.


John Atkins 10 okt, 12:01

Ik heb meer dan 400 van die capsules, maar als je niet in A'dam of een andere grote stad woont kom je niet aan de recycle zakjes van de Nespresso winkels. Nespresso weigert de tasjes te sturen als je ook geen capsules bij bestelt . En dan ook ca. € 8,00 verzendkosten. Ik kan ze nu alleen naar de stort brengen! Maak de zakjes beschikbaar bij alle inzamel punten!


Berry T 14 dec, 11:38

Er zitten nu soms retourlabels met een antwoordnummer op de zakken. Handig, want dan zijn ze ook in te leveren bij een PostNL punt.
Maar jammer genoeg niet altijd, want deze week zaten er geen op de zakken die ik ontving bij de bestelling van Nespresso. Helaas, want dit is voor mij echt de perfecte oplossing.
Ik heb voorheen al teveel weigerende DHL-ers meegemaakt.


Barry Batsbak 19 jan, 08:58

Ik gaf hem mee aan DHL man. Die wilde eerst niet. Toen ik zei dat hij dat verplicht was zei hij dat ik moest weten dat ie ze altijd gewoon bij het vuilnis gooit als hij ze mee moet nemen.


Jasper B 2 mrt, 08:30

Ja dat is ook wel te verwachten dat bezorgers ze gewoon bij het vuilnis dumpen.. Die gasten hebben wel andere prioriteiten dan die zakken terug te brengen waar ze waarschijnlijk niets voor krijgen.

Dit is precies de reden dat ik ze altijd opspaar (soms wel een half jaar dus zak goed dicht maken..) en persoonlijk bij een Nespresso winkel dump.


Yvonne Versteeg 19 jun, 12:34

"Nespresso is nu nog het enige koffiemerk dat zijn aluminium cupjes inzamelt en laat recyclen. " Dit klopt niet! L'or cupjes worden ook ingezameld, je kunt ze gratis opsturen.


Rob Hendrikx 22 jun, 14:33

Wat hierboven gezegd is, geldt nog steeds. Je kunt bij Nespresso alleen een recycle zak bestellen (gratis!) als je iets meebestelt dat wel geld kost. De bezorger van DHL weigerde vandaag om de oude capsules mee te nemen, dus waarschijnlijk liggen ze binnenkort bij het restafval.


Henk Pas 10 nov, 15:12

Vandaag weer nieuwe cups binnen gekregen maar de bezorger had de doos met cups bij m'n voordeur gezet, hij heeft aangebeld. en was al vertrokken voordat ik bij de deur was. Recyclen is leuk bedoeld maar als niemand de cups wil, gooi ik ze wel gewoon weg.


Sebastian B 23 jun, 10:22

Het zou ze sieren om geld retour te geven voor de cups. Ten eerste krijgen de bedrijven die ze inzamelen ook geld voor het aluminium , ten tweede loont het dan ook voor de consument om hier beter rekening mee te houden. Voor mij is hierom de keus heel simpel, gewoon bij het pmd..


Marco Blok 27 jul, 14:27

Wat fijn om te lezen dat ik geen uitzondering ben. Ook ik probeer al jaren mijn gebruikte cups te recyclen. In het begin lukte dat nog wel maar nu worden deze door zowel DHL als PostNL geweigerd. Bij herhaling een klacht neergelegd bij Nespresso maar daar krijg je steeds hetzelfde matra te horen dat de koeriers deze echt moeten meenemen. Maar een echte oplossing hebben ze niet. Ze klagen over het feit dat er te weinig cups worden ingeleverd maar dat ligt, getuige de reacties alhier, eerder aan de logistiek dan aan de onwil van de Nespresso klant. Als Nespresso het echt serieus meent zouden ze hiervoor bijvoorbeeld een samenwerking kunnen aangaan met een landelijke keten die tegen betaling een kleine Nespresso recycle bin plaats waarin de cups gedeponeerd kunnen worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!