Hornbach is minder winstgevend

Hornbach is minder winstgevend

Hornbach zag zijn nettowinst afgelopen boekjaar met 21,5 procent dalen. De Duitse bouwketen behaalde het boekjaar ervoor nog een winst van 95,7 miljoen euro, terwijl dit bedrag nu neerkwam op 75,1 miljoen euro.

De like-for-like omzet van de bouwmarkt groeide met 4,2 procent. Verder blijkt uit de jaarcijfers dat het gecorrigeerde operationeel resultaat (EBIT) met 18,6 procent daalde naar 134,9 miljoen euro. De gecorrigeerde EBIT van de subgroep Hornbach Baumarkt AG daalde met 25,6% tot 81,9 miljoen euro. Hornbach zegt dat er met name in het vierde kwartaal sprake was van personele en extra kosten om de fysieke winkels te verbeteren. Het aantal medewerkers steeg van 19.614 naar ruim 21 duizend.

Hornbach wil met name in eigen land de winstgevendheid permanent verbeteren. De bouwmarktketen verwacht dat het gecorrigeerde operationeel resultaat komend boekjaar met vijftien procent stijgt en de winstgroei boven de dertig procent uitkomt.

Eerder dit jaar maakte Hornbach al bekend dat zijn totale omzet met ruim vijf procent groeide naar 4,4 miljard euro. In eigen land groeide de bouwketen met 2,3 procent tot 2,11 miljard euro. Over de grens bedroeg de omzet 1,97 miljard euro en steeg met gemiddeld 8,6 procent.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!