Zeeman transparanter over productielocaties

Zeeman transparanter over productielocaties

Zeeman maakt de locaties waar zijn producten geproduceerd worden openbaar. De Nederlandse textielketen zegt dat dit de volgende stap is in zijn weg naar transparantie. 

Op de website van Zeeman staat vanaf deze week een wereldkaart waarop de productleveranciers te zien zijn. Onder meer de leveranciersnaam, de adresgegevens, het type fabriek en het aantal medewerkers in de fabriek worden hierop weergegeven. De textielketen zegt dat het voor vakbonden en lokale niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) zo makkelijker wordt om Zeeman aan te spreken als er misstanden zijn in de fabrieken.

Arnoud van Vliet, manager MVO en Kwaliteit, stelt dat Zeeman eerder terughoudender was met het delen van productlocaties vanwege concurrentiegevoeligheid. "Echter, in gesprekken met verschillende ngo’s zijn we tot nieuwe inzichten gekomen", meldt hij. "Waar we via het textielconvenant onze productielocaties al in een geaggregeerde lijst hadden laten opnemen, gaan we vanaf heden over tot volledige transparantie middels publicatie op onze eigen website."  
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!