Verkoop Bonita onwaarschijnlijk, alternatieven opnieuw bekeken

Verkoop Bonita onwaarschijnlijk, alternatieven opnieuw bekeken

De verkoop van Bonita aan Victory & Dreams wordt steeds onwaarschijnlijker. Er is tot dusver geen meerderheid bij de banken om moederbedrijf Tom Tailor Group toestemming te geven voor de verkoop. Daarom worden eventuele alternatieven voor Bonita weer opnieuw bekeken. 

De raad van bestuur kijkt onder meer naar een hervatting van het verkoopproces. De lopende herstructureringen worden geïntensiveerd. Tom Tailor Group ceo Heiko Schäfer vindt de verkoop aan Victory & Dreams nog steeds de beste optie. 

Indien de verkoop van Bonita niet doorgaat, moet Tom Tailor de volledige merkwaarde van het bedrijf, à 184,5 miljoen euro, afschrijven. Scheiding van het moederbedrijf is daardoor des te belangrijker. 

In maart meldde Victory & Dreams zich als koper voor Bonita en is onder meer eigenaar van Witteveen en Miller & Monroe. Het modeconcern is sinds vorige maand in surseance van betaling.

Reacties 1


L. van Sparrentak 4 jun, 12:07

Wanneer gaat het mis ze zijn telefonisch niet te bereiken. Onbegrijpelijk dat door hoogmoed en wanbeleid een heleboel mensen en bedrijven zwaar in de problemen komen. En toch straks rustig verder gaan. Dat dit kan in Nederland zonder dat dit gevolgen heeft.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!