Ceo van Marqt binnen een jaar alweer weg

Ceo van Marqt binnen een jaar alweer weg

Directievoorzitter Joost Leeflang van de duurzame supermarktketen Marqt is opgestapt. Volgens een woordvoerster is er sprake van een verschil van inzicht met de aandeelhouders over de strategie.

Leeflang was sinds juli vorig jaar de ceo van Marqt, dat negentien winkels heeft in de Randstad. De woordvoerster zegt dat de winkelketen momenteel op zoek is naar een opvolger. "Voorlopig zullen de taken van Leeflang waargenomen worden door de directie, totdat er nieuwe vaste invulling gevonden is."

In het februarinummer van RetailTrends zei Leeflang dat Marqt door de groei in de afgelopen tien jaar een professionelere structuur moet krijgen. De winkels, toen nog zestien, zijn bijvoorbeeld allemaal verschillend. "Daardoor moeten die allemaal op een andere manier gemanaged worden. Dat is inefficiënt en we missen schaalvoordelen. Dat moet anders, uniformer. Daarbij halen we niet de kracht weg van het verrassende en onderscheidende, maar creëren we een basis waarmee we voorspelbaarheid inbouwen. Dat is in retail heel belangrijk."

Leeflang zei ook in het interview dat Marqt verder wil groeien, maar dan vooral in steden en in grote plaatsen in een cirkel rond een uur rijden van Amsterdam. Landelijke ambities heeft de supermarktketen volgens hem niet. "Dat zou uiteindelijk wel kunnen, maar daar zijn we nu niet mee bezig. Je moet reëel blijven over wat wel en niet kan. Laten we eerst zorgen dat we dit goed doen. We kunnen niet alles tegelijk."

Reacties

Hij had bij marqt geen lang leven dus!

Geplaatst door Lennard De Ronde op 4 juni 2019 om 18:24

Laatste nieuws

RetailTrends