'Forever 21 denkt aan herstructurering'

'Forever 21 denkt aan herstructurering'

Forever 21 onderzoekt mogelijk zijn herstructureringsopties. De Amerikaanse modeketen is in gesprek met potentiële geldschieters en herstructureringsadviseurs, meldt Bloomberg op basis van vertrouwelijke informatie. 

De modeketen zou op zoek zijn naar investeerders, zodat in het geval van een herstructurering of doorstart er geïnvesteerd kan blijven worden. Daarnaast zou de retailer met de geldinjectie zijn liquiditeit willen verhogen. De privé-investeerder Apollo Global Management is mogelijk één van de investeerders. Concrete plannen zijn er volgens de organisatie niet.

Forever 21 geeft als reactie dat er gesprekken met kredietverleners lopen volgens de normale gang van zaken en dat het blijft doorgaan zoals het altijd al deed.

In ons land heeft de modeketen alleen nog een winkel in Rotterdam. Begin vorig jaar werd de flagshipstore in Amsterdam gesloten. Het hoofdkantoor van Forever 21 is gevestigd in Breda en zijn distributiecentrum in Bergen op Zoom. De Amerikaanse retailer telt wereldwijd meer dan achthonderd winkels in 57 landen. In 2016 vertrok Forever 21 uit België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!