Einde voor Miller & Monroe in Duitsland definitief

Einde voor Miller & Monroe in Duitsland definitief

Miller & Monroe moet al zijn 170 winkels sluiten in Duitsland. De curator zegt dat het voortbestaan van de filialen onmogelijk is en verwijst hierbij onder meer naar de grote problemen met verhuurders. Daarnaast laat hij weten dat er overeenkomsten gesloten zijn met KiK, Tedi en Woolworth om de panden van Miller & Monroe over te nemen.

Bovendien is er gekeken naar het behoud van zoveel mogelijk banen. Geschat worden dat dit voor 1500 medewerkers het geval gaat zijn. Tachtig Miller & Monroe-vestigingen zijn waarschijnlijk uitgesloten van overname. 

Eerder dit jaar stelde Vidrea Retail, het moederbedrijf van Miller & Monroe, nog dat alle zaken in Duitsland weer op orde waren na het aanvragen van uitstel van betaling. De bewindvoerder zei destijds dat er werd onderhandeld met pandverhuurders van de Duitse Miller & Monroe-winkels. Afhankelijk daarvan moest besloten worden met hoeveel vestigingen de modeketen zou doorgaan. In Nederland kreeg Vidrea Retail langer de tijd om een faillissement te voorkomen. Het modeconcern vroeg in ons land halverwege april uitstel van betaling aan, naar eigen zeggen door moeilijkheden in de Duitse tak.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!