Primark opent eerste winkel in Oost-Europa

Primark opent eerste winkel in Oost-Europa

Primark heeft zijn twaalfde markt betreden. De fashiondiscounter opende deze week een winkel in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Het is de eerste winkel in dat land en betekent daarnaast ook de toetreding tot de Midden- en Oost-Europese markt. 

De winkel beslaat twee verdiepingen. Er zijn 44 kassa’s, 48 paskamers en twee ‘recharge ruimtes’ aanwezig. Daarnaast is er plek voor een ‘Recharge café’, zoals de modeketen het noemt, met een keukengedeelte. 

De opening brengt het totaal aantal Primark-winkels op 372 in twaalf markten. De retailer heeft eerder plannen aangekondigd voor verdere uitbreiding van de zogenoemde CEE-markt en heeft huurcontracten getekend voor de eerste winkels in Polen en de Tsjechische Republiek. 

In Nederland werd vorige maand in Utrecht de twintigste Primark-winkel geopend. Kevin Tulip, vice-directeur van de Benelux, vertelde eerder tegen RetailTrends dat het Nederlandse winkelbestand nog niet compleet is. De fashiondiscounter zoekt nog altijd naar geschikte locaties voor nieuwe filialen in ons land.

Reacties

Onder andere 44 kassas en 48 paskamers op 400m2?

Geplaatst door Davi Lex op 14 juni 2019 om 12:22

Ljubljana is niet Ost Europe.Slovenie is dichtbij Italie en Austria.Jullie geografia is minder dan nul.

Geplaatst door ronald de boer op 15 juni 2019 om 18:14

Laatste nieuws

RetailTrends