Detailhandel boekt hogere omzet in april

De detailhandel heeft in april 2,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand in 2018. Daarnaast lag het verkoopvolume eveneens 2,3 procent hoger, blijkt uit cijfers van het CBS.

In de non-foodsector groeide de omzet met 1,6 procent, terwijl het volume twee procent hoger lag. Elektronica-, meubel- en doe-het-zelfwinkelwinkels realiseerden de grootste omzetstijging. Ook de omzet van de drogisterijen was hoger dan een jaar eerder. Winkels in recreatieartikelen, kleding en lederwaren zagen hun omzet daarentegen dalen.

In de foodsector was sprake van een omzetstijging van 0,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzetgroei van de supermarkten was bijna een procent, terwijl de omzet van speciaalzaken juist met ruim drie procent slonk. Het verkoopvolume lag zowel bij de supermarkten als bij de speciaalzaken lager dan een jaar eerder.

De omzet van online was in april bijna zestien procent hoger. Pure webwinkels zagen hun omzet met 12,8 procent stijgen, terwijl multi-channelers een groei van 20,3 procent realiseerden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!