Reinhard Frans wordt 'een Amsterdams merk'

Reinhard Frans wordt 'een Amsterdams merk'

Het Apeldoornse schoenenmerk Reinhard Frans gaat Apeldoorn verlaten. Het merk verplaatst zijn activiteiten naar de winkel in Amsterdam. Met het vertrek gaat ook de winkel in Apeldoorn dicht. "Het is niet dat we hier weg willen, maar de mogelijkheden in Apeldoorn zijn wat beperkt", vertelt medeoprichter Laurens Withaar. 

Het bedrijf bestaat sinds 2012. Toen werkten er twee mensen. Inmiddels zijn dat er 75 en vind het merk het tijd voor uitbreiding. Daarom komt het nieuwe kantoor achterin de winkel in Amsterdam. "Een Amsterdams merk wordt het nu." Naast een kantoor en atelier heeft het merk in de hoofdstad ook een nieuwe magazijnruimte gevonden. "De logistieke lijnen kunnen we dan makkelijker uitzetten, ook met het oog op verdere expansies. Amsterdam is daarom logistiek gezien wat interessanter dan Apeldoorn", zegt Withaar. 

Het bedrijf kon in Apeldoorn geen geschikte ruimte vinden waar het 'zijn naambordje wilde ophangen'. "Mocht er zich een kans voordoen, dan komt er wel weer een winkel in die omgeving. Dat de vestiging in Apeldoorn wegvalt, kunnen we opvangen met de andere stores die we hebben."

RetailTrends sprak onlangs met Reinhard Frans over zijn verdere uitbreiding in het buitenland en de komst van de webshop.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends