Roland Palmer draagt leiding Alibaba Benelux over

Roland Palmer focust zich voortaan op zijn functie als head of Alipay EMEA. David Lloyd neemt zijn taken als managing director van Alibaba Nederland over. Ook wordt Lloyd directeur van Alipay Engeland en Scandinavië. België en Luxemburg vallen nu onder de managing director van Frankrijk.

Alipay is een betaalapplicatie die Nederlandse en andere Europese retailers de kans geeft om zaken te doen op de Chinese consumentenmarkt. "Miljoenen Chinezen uit de middenklasse hebben meer te besteden en dat doen zij graag tijdens trips naar Europa", stelt Palmer.

Alipay is naar eigen zeggen het grootste betaalplatform ter wereld, met 870 miljoen gebruikers. Meer dan duizend retailers in ons land bieden de betaalmogelijkheid inmiddels aan, met name om Chinese toeristen te kunnen bedienen.

Palmer staat al sinds 2016 aan het hoofd van de Nederlandse vestiging van Alibaba, dat kantoor houdt aan de Amsterdamse Herengracht. Eerder was hij vier jaar lang ceo van Blokker Holding. De neef van Jaap Blokker was daarmee de laatste uit de oprichtersfamilie die leiding gaf aan het winkelconcern.


Retail & Brands Festival
Roland Palmer is een van de sprekers op het Retail & Brands Festival, dat op 12 september plaatsvindt in Amersfoort. Daar legt hij uit waar de kansen voor retailmerken liggen om via Alibaba en Alipay een plek te veroveren in het hart én de portemonnee van de Chinese shopper. Klik hier voor meer informatie over het programma en hier om tickets te bestellen.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!