Peter Dekker is sinds kort algemeen directeur van knutselwinkelketen Pipoos. Hij volgt Wouter de Keizer op, die sinds 2012 aan het roer stond van de retailer.

De Keizer vond het na zeven jaar tijd voor iets nieuws en is nu ceo van Stox Energy Socks, producent van high tech sokken. Hij blijft wel als commissaris betrokken bij Pipoos. De hobbywinkelketen, die 27 vestigingen in Nederland heeft, doet het volgens De Keizer ‘heel erg goed’. De afgelopen jaren heeft Pipoos onder meer zijn concept vernieuwd en vestigingen naar betere locaties verhuisd. “Peter Dekker kan nu activeren wat wij de afgelopen jaren hebben neergezet”, aldus De Keizer.

Dekker was de afgelopen twee jaar op interim basis sales director bij juweliersketen Siebel. Eerder was hij algemeen directeur van House of Shoes en zat hij in het bestuur van Lucardi.

Panduro, het moederbedrijf van Pipoos, is Europees marktleider voor hobbymaterialen en heeft 114 winkels in zes landen. De totale omzet van het Zweedse bedrijf bedraagt zo’n negentig miljoen euro. In een eerder gesprek met RetailTrends liet De Keizer doorschemeren dat de Nederlandse Pipoos-vestigingen op termijn waarschijnlijk Panduro-winkels worden.