Boycot IKEA dreigt in Polen na ontslag om lhbt-kritiek

Poolse aanklagers doen onderzoek naar IKEA nadat het bedrijf een medewerker had ontslagen die op intranet kritiek had geuit op een lhbt-evenement van het bedrijf. Politici van de rechtse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid roepen op tot een boycot van de Zweedse meubelgigant, meldt de Poolse nationale omroep.

IKEA had 17 mei op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie steun betuigd met de lhbt-gemeenschap. Medewerkers werden aangespoord om op te komen voor de rechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Een katholieke medewerker liet via intranet weten dat hij zich hier niet in kon vinden en gebruikte citaten uit de bijbel. Volgens IKEA ging het om passages uit het Oude Testament 'over moord en bloedbaden in de context van het lot dat homo's zou moeten treffen'.

Minister Ziobro noemde het ontslag van de medewerker schandalig. Volgens hem kan het onderzoek uitwijzen dat buitenlandse bedrijven in Polen mensen discrimineren die hun waarden niet delen.

Reacties 1


Peter 't Hoen 1 jul, 14:26

Tja hadden ze niet verwacht in Polen. In vele landen gelden die diversiteitsregels niet bij Ikea. Neem Iran Dubai en Saudi-Arabië. Daar zijn ze niet zo stoer maar hier kunnen ze een punt maken en hoe terecht je het ook vindt mensen met een andere mening schofferen en dat zijn er veel in polen!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!