Curator Miller & Monroe treft ‘chaos’ aan

Curator Miller & Monroe treft ‘chaos’ aan

Miller & Monroe heeft een rommeltje gemaakt van zijn voorraadbeheer en had geen deugdelijk reorganisatieplan. Een faillissement was daardoor onafwendbaar, zegt curator Marie-José Cools tegen RTL Z.

Uit een uitspraak van de rechter bleek deze week dat het voorraadbeheer van de modeketen tijdens de surseance, die tweeënhalve maand heeft geduurd, niet op orde was. Onduidelijk was welk deel van de voorraad nog eigendom van de leveranciers was en welk deel in onderpand was bij de huisbank. Daarnaast zou de aansluiting tussen de voorraden in de winkels en de magazijnen ontbreken. Tijdens de periode van surseance zou de waarde van de voorraad met zevenhonderdduizend euro zijn gedaald, zonder dat die verkocht is.

Eigenaar Lex Hes van de modeketen noemt de uitspraken van de curator ‘allemaal onzin’. “Ik kan bewijzen dat we van alle leveranciers alle informatie over de verkopen hebben”, zegt hij tegen RTL Z. Ook is er volgens hem ‘niet één euro’ aan voorraden verdwenen. Hes zegt de steun te hebben van de belangrijkste schuldeisers.

Met Hes wordt momenteel niet onderhandeld over een doorstart, zegt de curator. Zolang de onzekerheden rond de voorraden niet uit de wereld zijn, kan volgens haar niet bepaald worden of zijn bod redelijk is.

Miller & Monroe werd vorige week failliet verklaard. De 72 winkels blijven voorlopig geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!