Mogelijk toch grote Decathlon-winkel in Schiedam

Mogelijk toch grote Decathlon-winkel in Schiedam

Er komt mogelijk toch een grote winkel van Decathlon op het Schiedamse sportpark Harga. Provinciale Staten hebben woensdag over de zaak gedebatteerd. Het plan voor de vestiging in Schiedam kon daar op de steun van een kleine meerderheid rekenen.

VVD, Forum voor Democratie, PVV, D66 en Denk stemden voor. CDA behoort tot de grootste tegenstanders. De partij zegt geen problemen te hebben met de komst van Decathlon, maar dat moet dan wel 'binnen de kaders van het beleid'. Een woordvoerster van gedeputeerde Adri Bom-Lemstra meldt dat het college zich aan het beraden is. Het college zei eerder onder meer een precedentwerking te vrezen. Het zou moeilijk worden om 'nee' te zeggen tegen andere detaillisten die zich buiten het stadscentrum willen vestigen.

De Franse retailer is al ruim vijf jaar bezig om zijn try-and-buy-concept naar zowel Schiedam als Den Haag te krijgen. De gemeentes zijn voor de plannen, maar de provincie niet. Die vindt dat de komst van Decathlon een te grote klap zou zijn voor de andere winkels in de buurt. De provincie wil dat winkels zich in de centra van de steden vestigen om leegstand daar te voorkomen.

De Raad van State oordeelde in maart dat de provincie in haar recht stond om de bouw tegen te houden. Een gedegen onderzoek van Zuid-Holland die de belangen van alle betrokken partijen afweegt, ontbrak echter. Er kwam daarom een onderzoek van zestien weken, maar ook na dat onderzoek en hoger beroep van Decathlon stemden Gedeputeerde Staten tegen.

Voor een definitieve uitspraak zou de zaak deze week nog met Provinciale Staten worden besproken. Daar blijkt nu dus een meerderheid voor de bouw in Schiedam te zijn. Hoe het met de vestiging in Den Haag zit, is op dit moment niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!