The Seafood Shop geeft niet op na nieuwe tegenvaller

Viswinkel The Seafood Shop in Amsterdam is terecht aangemerkt als een fastfoodzaak. Dat heeft de voorzieningenrechter deze week bepaald.

De uitspraak volgt op een beroep dat de winkel had ingesteld tegen het besluit van de gemeente om de zaak te sluiten. De rechter steunt echter de visie van de gemeente en acht het beroep ongegrond. The Seafood Shop stelt in een reactie op zijn Facebook-pagina dit moeilijk te kunnen geloven. De retailer wijst erop dat Nederland honderden viswinkels telt, die allemaal versgebakken vis voor directe consumptie verkopen op een detailhandelsbestemming.

De uitspraak heeft volgens The Seafood Shop ook verstrekkende gevolgen voor alle andere visiwnkels. ‘Het betekent de facto dat alle viswinkels in overtreding zijn en moeten sluiten’, klinkt het. The Seafood Shop laat weten de uitspraak te bestuderen en vervolgens hoger beroep in te stellen bij de Raad van State.

De gemeente Amsterdam besloot vorig jaar al dat de winkel op slot moet. Het gemeentebestuur beschouwt het concept als een horecazaak, terwijl het pand in de Leidsestraat een retailbestemming heeft. Volgens de gemeente draait de kwestie niet om één specifieke winkel, maar om het gehele winkelaanbod in de stad. De afgelopen jaren zouden steeds meer winkels zich als horeca zijn gaan gedragen en bewoners ervaren dat als een negatieve ontwikkeling.
 

Reacties 4


Seb Seb 5 jul, 10:02

Ondernemers pesten, een andere omschrijving kan ik dit niet geven. Ze moeten er maar trots op zijn in Amsterdam.

Op de foto tel ik 7 man aan het werk in deze zaak. Als The Seafood Shop nu een filiaal was geweest van KFC of McDonalds had ik het nog begrepen, maar een viswinkel... Ik zou dolgelukkig zijn met een viswinkel in mijn straat. Wat wil Amsterdam dan? Nog een H&M?


B C 5 jul, 10:18

Nee joh...Liever een nieuwe Starbucks op Rokin (de fastfoodketen voor hipsters) want die hadden we nog niet genoeg in Amsterdam🤔


Rudy Bos 5 jul, 12:11

... of de zoveelste half lege snoepwinkel op een hele dure A1 locatie waar ieder met een beetje gezond verstand aan kan zien dat het niet in de haak is... 🤔🤔 Hiermee bedoel ik uiteraard niet Jamin..


Bert Ysfogel 5 jul, 15:22

De gemeente Amsterdam heeft gelijk. Die ellendige viswinkel moet kapot en het is zo ongeveer het grootste probleem waar Amsterdam mee te maken heeft. Alle criminaliteit in de stad valt hierbij in het niet.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!