Uitblazen bij Freitag in Seoul

Uitblazen bij Freitag in Seoul

Apgujeong is een chique wijk in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Er is geen gebrek aan luxe kledingzaken, accessoirewinkels en schoenenboetieks. Maar wat er nog niet echt was: een plekje om even uit te blazen. Dat kan nu bij de Zwitserse tassenwinkel Freitag.

Freitag, bekend om zijn tassen van hergebruikt vrachtwagenzeil, heeft een achtertuin laten aanleggen. Iedereen kan daar even bijkomen; klanten, medewerkers en voorbijgangers. De tuin van zo'n vijftig vierkante meter kan eenvoudig worden bereikt via betonnen treden, die ook als zitplaats kunnen worden gebruikt.

De tuin kan ook worden gebruikt voor in-store activiteiten of voor feestjes en is ontworpen door Torafu Architects. Die tekenden ook voor het design van de winkel van 66 vierkante meter, met het kenmerkende displaysysteem: de tassen liggen in kartonnen dozen die als laatjes in een simpel rek zitten. Midden in de winkel is er een uitgebreide collectie portemonnees, etuitjes en telefoonhoesjes.

Creative director Oliver Brunschwiler van Freitag is 12 september een van de sprekers op het Retail & Brands Festival in Amersfoort. Hij vertelt dan over de holacratische organisatiestructuur van het bedrijf.