Koopjedeal.nl start mogelijk door

Koopjedeal.nl heeft mogelijk een investeerder gevonden om het bedrijf mee door te starten. Na aanvraag van surseance vorige week melde zich al snel een ‘serieuze investeerder’ die onderzoekt of een crediteurenakkoord mogelijk is, meldt bewindvoerder Victor Kruit aan het AD. “Deze partij heeft vaker bedrijven overgenomen die in surseance zaten.”

Als een crediteurenakkoord wordt bereikt, krijgen de schuldeisers een deel van hun vordering betaald. Dat zou goed nieuws zijn voor klanten die al betaald hebben, maar hun bestelling nog niet binnen hebben. “Zij krijgen hun spullen dan alsnog geleverd”, stelt Kruit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) kreeg de afgelopen maanden een stroom aan klachten van klanten van Koopjedeal.nl. Zo zou de klantenservice slecht bereikbaar zijn, bestellingen niet geleverd worden en onjuiste informatie over retourzendingen worden gegeven.

Kruit verwacht dat er deze week een voorstel komt waar de crediteuren zich over kunnen uitspreken. Zonder het behalen van een akkoord stuit de aanbiedingssite waarschijnlijk op een faillissement. Kruit stelt dat de investeerder een flink bedrag op tafel moet leggen. “Naast het crediteurenakkoord moet de investeerder ook de lopende verplichtingen overnemen”, meldt hij. “Zo moeten de salarissen van 48 mensen worden doorbetaald.”

Koopjedeal.nl vroeg vorige week surseance van betaling aan. De aanbiedingssite meldde op zijn eigen site niet meer aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Reden hiervoor zou onder meer een brand in september vorig jaar zijn, die voor miljoenen euro’s aan schade heeft gezorgd.
 

Reacties 15


Ineke Zaalberg 8 jul, 12:49

Hierbij heb ik een fentilator besteld daar het heel warm was en teleurgesteld dat hij maar niet kwam en hoop hem nog te krijgen
Bij voorbaat dank


jannie korsten 8 jul, 12:57

Ja ik een airco 400 euro besteld op 24 juni en niks meer gehoord hoop hem ook nog te krijgen


ikke weet het 8 jul, 14:38

nou als je het volgende bericht hierover leest kunnen jullie fluiten naar de spullen.


MMJ. Koolen 8 jul, 15:43

heb ook torenventilator besteld maar moest er zelf via nieuws achterkomen dat er iets niet klopte de bezorgdatum bleef maar achterwege


Gerbrand Breederveld 8 jul, 15:48

2x een 2in1 mobiele Aircooler besteld, 24-06-2019. Kreeg mailtje dat door technische storing levering plaats zou vinden vanaf 05-07-2019 ipv 03-07-2019, tot op heden niets mogen ontvangen, zelfs geen berichtje, hoorde het via he t antwoord, app. Daarna via internet gelezen over een mogelijke doorstart.......hopen dat dat gaat lukken.....


Nanda Ras 8 jul, 18:01

airco + verduisteringsgordijnen besteld op 22 juni; gordijnen zijn keurig geleverd maar airco niet, dus ben benieuwd naar het vervolg en hoop dat het niet warm wordt


Lonneke Van Velthoven 8 jul, 20:33

3 aircos besteld samen €300, hoop dit geld nog terug te krijgen..


jan boot 8 jul, 21:52

verduisterings gordijnen besteld op 26-6-2019 60-, euro niets meer vernomen


A Vandenberg 9 jul, 08:29

Heb verduisterde gordijnen besteld niet vejregen 25 juni


Walter Stappers 9 jul, 09:09

Airco besteld in juni en vooraf betaald. Bericht gehad dat verkeerd type geleverd was bij Koopje deal waardoor de levering vertraagd is.
Op het persoonlijk gedeelte van de site staat wel vermeld dat de order verzonden is.
Backoffice heeft toegezegd dat uiterlijk 10 juli de levering zal plaatsvinden. De verontrustende berichten in de media in aanmerking genomen hoop ik dat een doorstart plaats kan vinden, ook voor het personeel.


Benno Ouwersloot 9 jul, 09:42

Ik vind het oplichting van het beste soort, wetende dat je failliet gaat en dan nog steeds adverteren in het AD. Vanaf 13 juni heeft koopjedeal.nl niets meer verstuurd. Ik heb op 24 juni een airco besteld, dit was pure oplichting.


Marleen De bruycker 10 jul, 10:44

Aircooler besteld en betaald op 24 juni 2019 niet gekregen


Ad Moelands 10 jul, 14:46

Bij mij gaat het dus om een parasol van kleine 65 euro.
Waardeloos om bestelling aan te nemen en dat ik dag daarna lees dat ze op een failisement afgaan, echt waardeloos, laag is een beter woord.
maar ik neem aan dat ik gewraakt artikel nog toegestuurd ga krijgen met aardigheidje of zo....minstens met excuses.


louis sommeling 10 jul, 18:33

ook dupe van niet geleverde airco, wel betaald


Mary Leermakers 11 aug, 15:42

Bij mij gaat het om een LapTop € 341.00 vooruit betaald en 2 dagen erna in de krant dat ze failliet zijn. Hoe kunnen ze dan nog orders accepteren. En wat je ook doet het blijft bij Koopjedeal stil.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!