Nederlandse fietsenwinkels in de lift

Nederlandse fietsenwinkels in de lift

Het aantal fysieke fietsenwinkels in ons land kent een toename. Begin dit jaar waren er 2990 fietsenwinkels te vinden, wat een stijging van 11,4 procent betekent ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Daarnaast stond de teller van het aantal fysieke vestigingen van groothandelaren in tweewielers op 568, wat een groei van 12,6 procent inhoudt.

Vooral de verkoop van de elektrische fiets steeg in populariteit. Volgens de brancheverenigingen BOVAG en RAI zorgde de verkoop van fietsen vorig jaar voor een kwart meer omzet op dan in het jaar daarvoor. Het grootste gedeelte hiervan kan worden toegeschreven aan de verkoop van e-bikes.

De elektrische fiets wordt niet meer alleen als vervoersmiddel voor ouderen gezien. Dat is goed nieuws voor kleinere fietsenwinkels in de buurt, stelt een woordvoerder van BOVAG. Consumenten kiezen een fysieke winkel vaak boven internet voor het aanschaffen van een e-bike. “Je ziet daarom ook dat onlineverkopers vaker fysieke vestigingen openen”, aldus de woordvoerder.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!