Loods 5 Maastricht kent nog 'rustige' start

De productverkoop van het nieuwste filiaal van Loods 5 in Maastricht komt 'langzaam' op gang. Dat vertelt directeur Diederick Schnitger. Hij stelt dat de bezoekersaantallen binnen verwachting zijn, maar met name de grotere meubelverkopen nog op gang moeten komen. 

Sommige huurders vinden dat de verkopen in het filiaal nog achterblijven, meldt Schnitger. De topman zelf vindt dat ‘tot op zekere hoogte’. “Als je net open bent, merk je dat veel mensen eerst een kijkje komen nemen en vooral 'kleinere' spullen kopen. De meubelverkoop begint nu pas op gang te komen. Dat vind ik niet gek, we zijn pas vier maanden open. Ik had niet verwacht dat iedereen in de rij zou staan om meteen twee banken mee te nemen.”

De ‘langzamere’ opstart heeft volgens Schnitger vooral met de locatie van de winkel te maken, die zich bevindt op een binnenstadslocatie. “Dat is een totaal andere omgeving als een winkel in Amersfoort, die in een groot winkelgebied is gevestigd met een Praxis en IKEA in de buurt." Schnitger had daarom gerekend op een andere start in Maastricht. “Hetzelfde geldt voor de winkel in Duiven die in december opengaat. Ook daar gaat de start weer anders zijn.”

Het filiaal van Loods 5 in Maastricht opende begin maart zijn deuren in het Sphinxkwartier. Het betekende de vierde vestiging voor de woonwinkelketen, die al winkels in Amersfoort, Zaandam en Sliedrecht had. Eind dit jaar staat de opening van een vijfde winkel op de planning, die gevestigd wordt in Duiven.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!