Vivienne Westwood failliet in ons land

Vivienne Westwood failliet in ons land

De vertegenwoordiger van de Nederlandse tak van Vivienne Westwoord is deze week failliet verklaard. De enige winkel van het modemerk, gevestigd in Amsterdam, is al sinds februari gesloten, bevestigt directeur Maximillian van Kasbergen aan RTLZ.

Van Kasbergen stelt dat het merk de voorraden in de winkel heeft uitverkocht en met zo min mogelijk ‘ruchtbaarheid’ is gesloten. Niet alle schuldeisers werkten mee aan een stille liquidatie, waardoor Van Kasbergen voor faillissement koos. De reden voor het faillissement wijt hij aan tegenvallende verkopen en problemen bij de leverancier. “Binnen dat bedrijf was sprake van een splitsing tussen Westwood en de Italiaanse ceo”, vertelt hij. “De ene helft van de medewerkers koos voor haar, de andere voor hem.”

Door de spanningen van hogerop kampte de winkel met leveringsproblemen. "Als we vierhonderd kledingstukken bestelden, kregen we er tweehonderd geleverd. Dan heb je een half lege winkel." Daarnaast spreekt van Kasbergen over hoge kosten, zoals een ‘forse’ huur. “Door de verliezen was de situatie uitzichtloos." Het faillissement moet nog worden afgehandeld door de curator. Een doorstart is uitgesloten volgens Van Kasbergen, aangezien de winkel dicht is en de activiteiten al maanden stilliggen. 

Olga Rodionova richtte in 2016 de onderneming O.R. Fashion op. Hiermee opende zij eind 2017 de flagshipstore van Vivienne Westwood op de P.C. Hooftstraat. Eerder opende het Russische model al winkels van het modemerk in Moskou.

Reacties

Een hoop heisa bij binnenkomst, en vertrek met stille trom!
Als gebruikelijk!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 11 juli 2019 om 11:41

Laatste nieuws

RetailTrends