Intertoys verkoopt zeven grote winkels aan ToyChamp

Intertoys verkoopt zeven grote winkels aan ToyChamp

Speelgoedketen Intertoys verkoopt zeven grote winkels aan concurrent ToyChamp. Winkels van meer dan duizend vierkante meter passen niet meer in de strategie van Intertoys, dat begin dit jaar een doorstart maakte.

Intertoys wil met een keten van middelgrote speelgoedwinkels in steden in heel Nederland aanwezig zijn, terwijl ToyChamp zich juist richt op grote winkels aan de rand van de stad met gratis parkeren.

De verkoop gebeurt in twee stappen. De winkels in Breda (Stada Stores), Hoofddorp (Vier Meren), Middelburg (ZEP), Roermond (Retailpark), Rotterdam (Alexandrium) en Utrecht (The Wall) zijn vrijdag overgegaan naar ToyChamp. Ze zijn voorlopig dicht vanwege de ombouw naar het nieuwe concept. De winkel in Almere (Stationsstraat) volgt deze week. De ruim honderd medewerkers worden overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Intertoys ging in februari failliet en werd een maand later overgenomen door de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan. Intertoys heeft 134 eigen winkels en zo'n tachtig franchisers. ToyChamp heeft door de overname nu 26 winkels: achttien in Nederland en acht in Belgïe. In september komt er nog een filiaal in Arnhem bij, in oktober volgt Alkmaar. 

Reacties 4


Dorine . 15 jul, 11:29

Utrecht (The Wall) was gisteren nog niet open. Het bericht klopt dus niet.


Henrico Pit 15 jul, 11:39

@Dorine De winkels zijn overgedragen aan ToyChamp, maar ze zijn dichtgegaan zodat ze kunnen worden omgebouwd. Ik heb een zin toegevoegd.

Henrico Pit, redacteur RetailTrends


Sander Scheepers 15 jul, 13:02

Is dit het begin van het volgende faillissement. Afgelopen 15 juni was de opening van de experience store in Utrecht, nu gaat hij al weer sluiten.


Dirk Sgorhof 16 jul, 08:41

The wall alweer dicht??? Daar gaan we weer.. dag intertoys :( Ik heb ook niet vaak een formule gezien die het nog redt na een faillissement.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!