Intertoys verkoopt zeven grote winkels aan ToyChamp

Intertoys verkoopt zeven grote winkels aan ToyChamp

Speelgoedketen Intertoys verkoopt zeven grote winkels aan concurrent ToyChamp. Winkels van meer dan duizend vierkante meter passen niet meer in de strategie van Intertoys, dat begin dit jaar een doorstart maakte.

Intertoys wil met een keten van middelgrote speelgoedwinkels in steden in heel Nederland aanwezig zijn, terwijl ToyChamp zich juist richt op grote winkels aan de rand van de stad met gratis parkeren.

De verkoop gebeurt in twee stappen. De winkels in Breda (Stada Stores), Hoofddorp (Vier Meren), Middelburg (ZEP), Roermond (Retailpark), Rotterdam (Alexandrium) en Utrecht (The Wall) zijn vrijdag overgegaan naar ToyChamp. Ze zijn voorlopig dicht vanwege de ombouw naar het nieuwe concept. De winkel in Almere (Stationsstraat) volgt deze week. De ruim honderd medewerkers worden overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Intertoys ging in februari failliet en werd een maand later overgenomen door de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan. Intertoys heeft 134 eigen winkels en zo'n tachtig franchisers. ToyChamp heeft door de overname nu 26 winkels: achttien in Nederland en acht in Belgïe. In september komt er nog een filiaal in Arnhem bij, in oktober volgt Alkmaar. 

Reacties

Utrecht (The Wall) was gisteren nog niet open. Het bericht klopt dus niet.

Geplaatst door Dorine . op 15 juli 2019 om 11:29

@Dorine De winkels zijn overgedragen aan ToyChamp, maar ze zijn dichtgegaan zodat ze kunnen worden omgebouwd. Ik heb een zin toegevoegd.

Henrico Pit, redacteur RetailTrends

Geplaatst door Henrico Pit op 15 juli 2019 om 11:39

Is dit het begin van het volgende faillissement. Afgelopen 15 juni was de opening van de experience store in Utrecht, nu gaat hij al weer sluiten.

Geplaatst door Sander Scheepers op 15 juli 2019 om 13:02

The wall alweer dicht??? Daar gaan we weer.. dag intertoys :( Ik heb ook niet vaak een formule gezien die het nog redt na een faillissement.

Geplaatst door Dirk Sgorhof op 16 juli 2019 om 08:41

Laatste nieuws

RetailTrends