Omzet WE Fashion daalt door sluitingen in Frankrijk

Omzet WE Fashion daalt door sluitingen in Frankrijk

WE Fashion heeft vorig jaar een omzet van 258,4 miljoen euro in de boeken geschreven. Dat betekent een terugloop van 6,2 procent, blijkt uit de jaarrekening die onlangs bij de KvK is ingediend en werd opgemerkt door het FD.

De omzetdaling wordt veroorzaakt door de sluiting van de verlieslatende vestigingen in Frankrijk, zo laat ceo Joris Aperghis weten aan RetailNews. Op like-for-like basis groeit de retailer volgens hem. Daarnaast wijst hij erop dat WE in Nederland aan marktaandeel heeft gewonnen. "Wij liggen op koers."

De omzet in Nederland liep met vijf miljoen euro terug tot 160,6 miljoen euro. Ook in de buitenlandse markten behaalde WE Fashion minder omzet. De retailer spreekt in het jaarverslag van ‘uitdagende marktomstandigheden’, onder meer door het fragiele consumentenvertrouwen. Ook wijst WE op een ‘geografische refocus’.

De nettowinst van WE Fashion viel met 76,6 miljoen euro fors hoger uit dan een jaar eerder, toen 10,8 miljoen onderaan de streep stond. Dat resultaat heeft het kledingbedrijf te danken aan de verkoop van vastgoed, waarmee 79 miljoen euro werd binnengehaald.
 

Reacties 1


Martin Vanderveeke 30 jan, 18:52

Triest .... zogenaamd winst behalen door je bezittingen te verkopen...in plaats van omzet vergroting......een neerwaartse spiraal ....heet dat..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!