Het beste van RetailTrends: week 28

Het beste van RetailTrends: week 28

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Arthur Ryan, de mysterieuze man achter Primark
Op 13 juni vierde Primark zijn vijftigjarig bestaan. Oprichter Arthur Ryan maakte die mijlpaal nog net mee, want dinsdag overleed hij na een kort ziekbed op 83-jarige leeftijd. Hij bouwde de keten uit tot een internationaal succes, maar zo alomtegenwoordig als zijn kledingbedrijf is, zo in nevelen gehuld is zijn eigen leven.

Waarom er al jaren wordt gesteggeld over de komst van Decathlon
Komen er twee megasportzaken van Decathlon in Den Haag en Schiedam? Die vraag hangt al jaren boven de markt. Maar het lijkt erop dat er binnenkort eindelijk duidelijkheid komt. Voor Den Haag dreigt het uit te lopen op 'nee', voor Schiedam liggen de papieren gunstiger. Waarom houdt de komst van de Franse sportwinkelketen de gemoederen al zo lang bezig in Zuid-Holland?

35 jaar Pabo, de hoogte- en dieptepunten
Opnieuw is erotiekbedrijf Pabo failliet. Ruim een jaar na de doorstart valt het doek voor Pabo 4.0, zoals het bedrijf heet sinds het in afgeslankte vorm doorging. Een overzicht met de hoogte- en dieptepunten.

Het nieuwste en grootste pareltje van Lululemon
Yoga- en sportkledingmerk Lululemon heeft in Chicago zijn grootste winkel tot nu toe geopend. En je kunt er meer dan alleen maar shoppen. De winkel in de buurt Lincoln Park is ruim 1850 vierkante meter groot en heeft een restaurant en yoga-, meditatie- en sportruimtes. 

Is kosteloos verzenden en retourneren een achterhaald begrip?
Grote platformen als Zalando en bol.com namen ooit de kosten voor verzenden en retouren bij de consument weg. Inmiddels lijkt het erop dat deze trend wordt doorbroken en zij hun verdienmodellen herzien. Alleen is de Nederlandse consument inmiddels wel gewend geraakt aan het begrip kosteloos verzenden en retourneren

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!