CONO Kaasmakers is de nieuwe eigenaar van Amsterdam Cheese Company. De Amsterdamse toeristenwinkel is sinds 10 juli in handen van het Nederlandse kaasbedrijf, werd dinsdag bekendgemaakt. 

CONO had al een groot aandeel in het aanbod van Amsterdam Cheese Company. "Wij streven ernaar om zoveel mogelijk internationale consumenten kennis te laten maken met onze kazen, en we zijn ervan overtuigd dat we dit met Amsterdam Cheese Company uitstekend kunnen doen", vertelt Jerry Griep, commercieel managing director van CONO Kaasmakers. Bovendien wil CONO met de overname van Amsterdam Cheese Company zijn internationale positie versterken, vertelt algemeen directeur Wim Betten. 

Amsterdam Cheese Company heeft vijf winkels in Amsterdam. De toeristenwinkel was met zijn filiaal op de Damrak eind 2018 in opspraak, omdat de gemeente  toeristenwinkels als Amsterdam Cheese Company wil weren uit de binnenstad. De vestiging mocht echter openblijven, omdat deze al open was voordat het nieuwe beleid omtrent toeristenwinkels inging.